Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

PurmerendPurmerend, onze thuisbasis, is zeer centraal gelegen in Noord-Holland. Purmerend telt bijna 80.000 inwoners en de gemeente maakt onderdeel uit van de Stadsregio Amsterdam. Purmerend is zo geliefd om te wonen, juist vanwege de centrale ligging en veel forensen kiezen dan ook voor Purmerend.

Er zijn zeer goede busverbindingen met Amsterdam, waaronder ook expressbussen, die direct naar bepaalde kantoorgebieden in Amsterdam rijden. Sinds de opening van de 2e Coentunnel en de spitsstrook is ook de autoverbinding stukken verbeterd.

Maar je hoeft Purmerend niet uit natuurlijk. Er is genoeg te doen in de stad zelf. De stad heeft sinds 1434 stadsrechten en heeft ook marktrechten.
Helaas is de bekende veemarkt na het uitbreken van de gekke-koeien ziekte verhuisd naar een industrieterrein. Iedere dinsdag is er nog wel een grote weekmarkt in het centrum van Purmerend.

Openbaar vervoer
Purmerend heeft 3 treinstations: Purmerend Weidevenne, Purmerend en Purmerend Overwhere. De trein rijdt ofwel richting Hoorn-Enkhuizen, of richting Zaandam-Amsterdam. Het busvervoer wordt verzorgd door EBS. De buslijnen 304, 307 en 308 rijden vanuit afzonderlijke wijken van Purmerend naar het centrum van Amsterdam. Buslijn 301 rijdt vanaf De Rijp door Purmerend naar Amsterdam en ook buslijn 306 rijdt naar Amsterdam via Purmerend vanuit Middenbeemster. Om files te vermijden wordt er langs de N235 gebruik gemaakt van een busstrook, zodat Amsterdam met de bus filevrij kan worden bereikt.

Wijken
Purmerend bestaat uit 7 verschillende wijken, welke we hieronder van oud naar nieuw zullen behandelen.

Centrum
De oudste wijk van Purmerend bestaat uit 3 onderdelen: de binnenstad, Stationsbuurt en Zuiderpolder. De binnenstad is het oude stadscentrum van Purmerend. De net vernieuwde Koemarkt, functioneert als gezellig uitgaangscentrum met diverse restaurants, kroegen en cafe’s. Het Willem Eggert Centrum is het winkelcentrum van Purmerend, waar de grote winkelketens gevestigd zijn, zoals Hema, H&M, V&D enz, maar ook wat kleinere winkels. Om het winkelcentrum heen is er ook een keur aan grote en kleinere winkels te vinden. Ook in het centrum is theater de Purmaryn gelegen. De Stationsbuurt en Zuiderpolder liggen vlakbij de binnenstad. De stationsbuurt bestaat voornamelijk uit oude arbeiderswoningen en gezellige straatjes en is gelegen vlakbij het treinstation van Purmerend. Een aantal jaren terug is er ook een aantal appartementencomplexen gebouwd. De Zuiderpolder is direct gelegen aan het centrum met allerlei leuke oude straten zoals de Vooruitstraat.

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:

Overwhere
Deze wijk is in de jaren ’60 en ’70 gebouwd en ligt ten Noordoosten van het centrum van Purmerend. Onderdeel van deze wijk is de Wagenweg en omgeving. Hier zijn de grootste Supermarkten gevestigd, zoals bijvoorbeeld de Albert Heijn XL, een grote Lidl en een grote Deen. Ook zijn er in deze wijk 2 winkelcentra gevestigd. Het Wormerplein nabij de Van IJsendijkstraat en Shoppingcentrum Overwhere nabij het appartementencomplex De Roerdomp. Een groot gedeelte van de Purmerendse Scholen Gemeenschap (PSG) is in deze wijk gelegen. De Karekiet en de Beukenkamp zijn de 2 sporthallen in de wijk. Ook zijn er diverse sportvelden te vinden, zoals de hockeyclub, de honkbalclub, de handbalclub, de rugbyclub en voetbalvereniging Purmesteijn heeft hier zijn thuisbasis. Het bedrijventerrein de Koog ligt ook in deze wijk.

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- Eerste Montessorischool (locatie Torenmolen)
- Klim-op (Oecumenisch)
- ’t Prisma (Oecumenisch)
- ’t Carrousel (Openbaar)

Wheermolen
De wijk de Wheermolen is gelegen aan de andere zijde van het spoor en hier is ook een treinstation te vinden. In het midden van de wijk is het winkelcentrum Makado gelegen. In deze wijk is het kinderparadijs gelegen, een heel geliefde plek voor de Purmerendse jeugd. Ook ligt er een ijsbaan/skeelerbaan. De Purmerdijk is de grens tussen deze wijk en de Purmer-Noord. Deze dijk is een mooie plek om te fietsen en wandelen.
De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- De Wheermolen (openbaar)
- ’t Prisma (Oecumenisch)

De Gors
De wijk de Gors is gelegen ten Zuiden en Westen van het Centrum van Purmerend. Deze wijk kan in 2 gedeeltes worden gesplitst. De Gors-Noord en de Gors-Zuid. De Gors-Zuid is voor een groot gedeelte in de jaren ’70 gebouwd en is de laatste wijk waar nog aardgas aanwezig is. De nieuwere wijken van Purmerend zijn allemaal aangesloten op Stadsverwarming. De Gors-Zuid loopt helemaal door tot de Zuidelijke weg, de Verzetslaan.

Vrij centraal gelegen in de wijk ligt het winkelcentrum “De Gors”/”Zwanenbloem”. De Gors-Noord is een nieuwere wijk en ligt meer ten Oosten van het Centrum van Purmerend. Dit is de eerste wijk in Purmerend met Stadsverwarming. In deze wijk is het Waterland Ziekenhuis gelegen en is ook een kantoren gelegen, alsook de Bioscoop van Purmerend (JT). 

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- Trifolium (Oecumenisch)
- De Ranonkel (Openbaar)
- Vrije school Waterland
- Willem Eggert (Openbaar)
- Het Tangram (Openbaar voor speciaal onderwijs)

Purmer-Noord
De Purmer-Noord is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren ’80 en ligt ten Oosten van de Wheermolen. Deze grote wijk is erg divers. Zo is direct bij entree van de wijk via de Waterlandlaan het Leeghwaterpark gelegen met het Purmerendse Zwembad: het Leeghwaterbad. Vervolgens is de wijk hierachter gelegen met 3 hoofdwegen, de Van Osweg, aan de zijde het park en de Purmerdijk, De Overlanderstraat in het midden van de wijk en de Grotenhuysweg aan de Zuidwest kant van de wijk. De Overlanderstraat loopt vanaf het Tilburyplein richting het winkelcentrum van deze wijk: Het Gildeplein. De Grotenhuysweg verbindt de Verzetslaan met het industrieterrein, de Baanstee. Aan deze weg is park de Uitvlugt te vinden en vlakbij is ook de Westerweg gelegen. De Westerweg is een geliefde plek om te wonen met veel grote vrijstaande woningen. Ook is hier het golfterrein Burggolf gelegen. Bedrijventerrein de Baanstee is verdeeld over de Baanstee Oost en West. Op dit moment is ook de Baanstee Noord in ontwikkeling aan de overzijde van de N244.

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- Ploegschaar (Christelijk)
- De Boemerang (Openbaar)
- De Smidse (Katholiek)
- De Dijk (Openbaar)
- De Akker (Dalton)

Purmer-Zuid
De Purmer-Zuid is gebouwd vanaf halverwege jaren ’80 tot en met de jaren ’90. Deze wijk is groen en ruimtelijk opgezet, met vrij veel waterpartijen en ligt ten Westen van de Gors en ten Zuiden van de Purmer-Noord. In het eerste gedeelte, bereikbaar vanaf de Waterlandlaan, ligt zowel sporthal de Vaart als winkelcentrum Het Meerland. Het Zuidelijker gelegen gedeelte is door middel van een groot park (De Driegang) afgescheiden van het Noordelijke gedeelte. Door dit gedeelte van de wijk loopt de Persijnlaan als centrale weg door de wijk. Aan de overzijde van de Verzetslaan ligt de zogenaamde Goudkust van de Purmer-Zuid. Deze wijk ligt als het ware ingeklemd tussen de Verzetslaan en de Westerweg. Deze wijk onderscheidt zich door de wat luxere bouw en een groter aantal vrijstaande huizen en 2/1 kapwoningen. Aan de Westerweg is de Manege gelegen alsook is het Purmerbos.

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- ’t Pierement (Openbaar)
- Tweede Montessorischool (Locatie Salland)
- Het Baken (Oecumenisch)
- De Vlieger (Oecumenisch)
- De Delta (Openbaar)

Weidevenne
De nieuwste wijk van Purmerend is de Weidevenne. Men is eind jaren ’90 begonnen met bouwen en nog altijd is de wijk niet geheel afgebouwd.
De wijk ligt aan de overzijde van het Noordhollands kanaal en bevindt zich feitelijk ten westen van de Gors en de binnenstad. Het oudste gedeelte van de wijk ligt aan weerszijden van de Aziëlaan, welke de centrale entree van de wijk vormt over het Noordhollands kanaal. Aan het einde van de Aziëlaan ligt het winkelcentrum van Weidevenne: het “Van Damplein”. Hierachter is ook direct het treinstation “Purmerend Weidevenne” gelegen. De straten Laan der Continenten, Amazonelaan en Zambezilaan vormen de hoofwegen van de wijk. Weidevenne wordt aan alle kanten omzoomd door groengebieden. Voetbalvereniging FC Purmerend heeft zijn thuisbasis aan de Noordzijde van de wijk, nabij de oprit naar snelweg A7. Het meest recente gedeelte aan de Noordoost zijde van de wijk is door de komst van de Melkwegbrug direct verbonden met het centrum van Purmerend, waardoor direct het centrale busstation van Purmerend, het Tramplein wordt bereikt.

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:
- De nieuwe wereld (Openbaar)
- De Kraal (Brede school)
- Kawama (Oecumenisch)
- De Koempoelan (Openbaar)
- De Marimba (Oecumenisch)
- Het Plankier (Openbaar voor speciaal onderwijs)
- De Weide (Openbaar)


Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/G4jZZ8sISQ Thanks to @wdj99 @saskia710620...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/XQXvKz6BfH Thanks to @Vrolijksels...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >