Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Je huis verkopen in de winter, 9 tips

12 februari 2019


Wanneer je je huis wilt verkopen hoor je eigenlijk altijd dat je dit het beste kunt doen in het voorjaar. Maar klopt dit eigenlijk wel? Worden huizen minder goed verkocht in de winter?
En wat kun je doen om je huis in de winter zo goed mogelijk te presenteren en daarmee zo goed mogelijk te verkopen?
In dit blog geef ik je tips die je nodig hebt om je huis op de beste manier te verkopen.
 

Worden er in de winter minder huizen verkocht?

Wanneer ik naar de cijfers (bron NVM) van heel Nederland kijk vanaf 2014, dan worden er in het eerste kwartaal inderdaad steeds de minste huizen verkocht. In het tweede (voorjaar) en vierde kwartaal worden steeds de meeste huizen verkocht. Maar daar staat tegen over dat er in heel Nederland in het eerste kwartaal ook minder nieuwe huizen worden aangemeld. Omdat verkopers dus vaak wachten tot april of mei met verkopen, is er daarmee in het eerste kwartaal ook minder nieuw aanbod!
Dus ja, er worden minder huizen verkocht, maar met minder nieuw aanbod, biedt het eerste kwartaal, dus de winter zeker kansen! Helemaal gezien de transactieprijzen niet lager zijn dan in de andere kwartalen.
 
Wil je dus verkopen in de winter, volg deze 9 tips voor de meeste kans op het beste verkoopresultaat!
 

1)   Maak de tuin winterklaar en meer!

De meest gehoorde reden om te wachten op het voorjaar is toch wel de omgeving. Omdat alle bomen kaal zijn is de tuin meestal niet op z’n mooist en daarom zou een huis minder goed verkopen. Dus is mijn advies, zorg voor een smashing indruk van de buitenzijde. Begin met het schoonmaken van de hele tuin. Meestal wacht je tot het voorjaar met schoonspuiten van tegels of het terras. Maar groene aanslag geeft het idee van weinig zon in de tuin. Dus schoonmaken die hap!
Zorg dus voor een vlekkeloos schone tuin!
 

2)   Maak buitenkant van je huis brandschoon!

Nu is het tijd om ook naar de buitenkant van je huis te kijken. Ik begrijp dat dit weer niet uitnodigend is voor een voorjaarsschoonmaak, maar dit loont echt. Haal de bladeren uit de dakgoot en maak ook de boeidelen schoon. Groene zijwangen van dakkapellen geven de indruk dat het huis niet goed is onderhouden, dus ook dit is belangrijk. Wanneer de zon laag staat en naar binnen schijnt, vallen vieze ramen des te meer op, dus ook hier loont schoonmaken weer.
 

3)   Breng kleur aan in de tuin

Doordat het kaal is in de tuin is er ook vaak weinig kleur en dat maakt dat je buitenfoto’s niet zo sprankelend zijn. Met een paar eenvoudige middelen kun je je tuin toch meer laten knallen. Denk hierbij aan het ophangen van een buitenposter of potten met groenblijvende buitenplanten. Doordat er in de winter weinig kleur te vinden is in de tuin, kun je met kleuren in de tuin nu net het verschil maken, waardoor jouw tuin juist wel knalt op een foto.
 

4)   Kleed de tuin verder aan.

Ondanks dat het weer waarschijnlijk niet uitnodigt om buiten te gaan zitten, is het juist wel aan te raden om de tuinset buiten te zetten. Het liefst zelfs met de kussens. Behalve dat mensen dan kunnen zien waar de lekkere zonnige plekjes in de tuin zijn, geeft ook dit weer wat sfeer aan de tuin en geeft een aangeklede tuin meer het idee, hoe de tuin in de zomer aanvoelt.
 

5)   Gebruik de voordelen van de winter

De winter heeft absoluut ook positieve verkooppunten. Denk aan een lekker haardvuur, sfeer door verlichting of bijvoorbeeld gezellige kaarsjes.
Bij de verkoop van je huis wil je potentiële kopers verliefd laten worden op je huis. Zet het haardvuur dus aan en maak het gezellig in je huis!
 

6)   Zorg voor een aangename temperatuur in huis

Wanneer mensen met hun winterjas in je huis rondlopen omdat jij ’s ochtends vroeg al bent vertrokken en het dus koud is in je huis, zullen ze zich niet snel thuis voelen. Dus, zet de thermostaat op een aardige temperatuur en laat de kijkers zich welkom voelen.
 

7)   Bedenk hoe laat het donker wordt

In de winter is het vaak om half 5 al donker. Wanneer je zelf de bezichtigingen doet of je laat het door een makelaar doen. Zorg ervoor dat het licht is in huis. Dus zorg vol voldoende daglicht of zet wat lampen aan, zodat kijkers een goede sfeer kunnen proeven.
 

8)   Vergeet natuurlijk ook de binnenkant van het huis niet

En natuurlijk moet je net als in de lente, zomer of herfst zorgen dat de binnenkant van je huis helemaal verkoopklaar te maken, Hierover vertellen we je in dit blog meer.
 

9)   Frisse wind door het huis

Nu je als een wervelwind binnen en buitenom je huis alles klaar hebt gemaakt, bedenk je dan dat de deuren en ramen in de winter meestal potdicht zitten. Dus voordat je bezichtigingen hebt is het handig om het huis even flink door te luchten. Helemaal op de slaapkamers wil nog wel eens een muffe lucht hangen, wanneer het huis niet helemaal goed geventileerd wordt.
 
Als je deze tips opvolgt heb je je perfect voorbereid op een goede verkoop in de winter. Heel veel succes met de verkoop!Altijd op de hoogte van de laatste tips over kopen en verkopen?

Meld je dan eenvoudig aan via onderstaand formulier en wij sturen je altijd het laatste nieuws!


Aanmelden

* verplicht
 Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/FBTSSciyeO Thanks to @jpaternotte @wdj99...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/3Lukmf60lG Thanks to @tuttel @PeterCdeWaal @groot_waterland #ajax...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >