Wonen in Grosthuizen

Overweeg jij om te gaan wonen in Grosthuizen? Dan is het handig om te weten wat dit dorp allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die Grosthuizen zo leuk maken. Van basisschool en verenigingen tot de geschiedenis van dit dorp en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in Grosthuizen.

Wonen in Grosthuizen, dit moet je weten

Grosthuizen is een lintdorp dat ingeklemd ligt tussen Avenhorn en Scharwoude. Je woont hier niet ver van Hoorn en via de A7 rijd je ook snel naar bijvoorbeeld Amsterdam.

Het dorp heeft 400 inwoners. Tot 1854 was het zelfstandig maar na verschillende gemeentelijke herindelingen hoort het nu tot Koggenland.

De naam Grosthuizen is overigens een samentrekking van Groot Oosthuizen. Dit is in de loop van de jaren verworden tot de naam die we nu kennen.

Hoewel je het qua inwoneraantal misschien niet zou verwachten, heeft het dorp toch een eigen basisschool: de Grosthuizerschool. En heb je geen zin om te koken? Dan kun je terecht bij brasserie de Grost.

Wie niet kan wachten tot een ijzige winter voor wat schaatspret, wordt vast blij van het feit dat Grosthuizen een eigen ijsclub heeft, ijsclub Grosthuizen / Scharwoude.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?