Wonen in Purmer-Noord

Overweeg jij om te gaan wonen in Purmer Noord? Dan is het handig om te weten wat deze woonwijk allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die wonen in Purmer Noord zo leuk maken. Van basisscholen en verenigingen tot de geschiedenis van deze wijk en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in de purmer Noord.

Wonen in de Purmer Noord, dit moet je weten:

De Purmer-Noord is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren ’80 en ligt ten Oosten van de Wheermolen. In deze wijk vind je over het algemeen laagbouw.

Deze grote wijk is erg divers. Zo is direct bij entree van de wijk via de Waterlandlaan het Leeghwaterpark gelegen met het Purmerendse Zwembad: het Leeghwaterbad. 

Vervolgens is de wijk hierachter gelegen met 3 hoofdwegen, de Van Osweg, aan de zijde het park en de Purmerdijk.

De Overlanderstraat in het midden van de wijk en de Grotenhuysweg aan de Zuidwest kant van de wijk. De Overlanderstraat loopt vanaf het Tilburyplein richting het winkelcentrum van deze wijk: Het Gildeplein. 

De Grotenhuysweg verbindt de Verzetslaan met het industrieterrein, de Baanstee. Aan deze weg is park de Uitvlugt te vinden en vlakbij is ook de Westerweg gelegen. De Westerweg is een geliefde plek om te wonen met veel grote vrijstaande woningen. Ook is hier het golfterrein Burggolf gelegen. Bedrijventerrein de Baanstee is verdeeld over de Baanstee Oost en West. Op dit moment is ook de Baanstee Noord in ontwikkeling aan de overzijde van de N244.

Winkelen in de wijk Purmer Noord

Winkelcentrum Het Gildeplein is de plek voor je dagelijkse boodschappen. Zo zijn hier een Jumbo en Lidl supermarkt maar kun je hier ook terecht bij de bakker, drogist het Kruidvat en een slager. Alles bij de hand dus.

Scholen in de wijk Purmer Noord

De volgende scholen vind je in de wijk Purmer Noord:

 • De Toermalijn (Oecumenisch)
 • Het Parelhof (Dalton)
 • Het Noorderlicht (OBS)
 • Ploegschaar (Christelijk)
 • De Boemerang (Openbaar)
 • De Smidse (Katholiek)
 • De Dijk (Openbaar)
 • De Akker (Dalton)

Leuke dingen doen in de wijk Purmer Noord

Lekker wandelen door park de Uitvlugt of langs de ringdijk of even genieten van het groen van in het Leeghwaterpark waar overigens ook jaarlijks het Reuring festival wordt georganiseerd. In de Purmer Noord is genoeg te doen. De sportieveling kan baantjes trekken in het Leeghwater zwembad en wie op zoek is naar een leuk uitje met de kinderen gaat naar kinderboerderij de Ridder of speeltuin de Speelkraam.
Voor ieder wat wils dus.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
 • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
 • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
 • Elke week een handige woontip ontvangen?