Wonen in de Purmer-Zuid

Overweeg jij om te gaan wonen in de Purmer-Zuid? Dan is het handig om te weten wat deze woonwijk allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die wonen in Purmer-Zuid zo leuk maken. Van basisscholen en verenigingen tot de geschiedenis van deze wijk en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in de Purmer-Zuid.

Wonen in de Purmer Zuid, dit moet je weten

De Purmer-Zuid is gebouwd vanaf halverwege jaren ’80 tot en met de jaren ’90. 
Deze wijk is groen en ruimtelijk opgezet, met vrij veel waterpartijen en ligt ten Westen van de Gors en ten Zuiden van de Purmer-Noord. In het eerste gedeelte, bereikbaar vanaf de Waterlandlaan, ligt zowel sporthal de Vaart als winkelcentrum Het Meerland. Het Zuidelijker gelegen gedeelte is door middel van een groot park (De Driegang) afgescheiden van het Noordelijke gedeelte. Door dit gedeelte van de wijk loopt de Persijnlaan als centrale weg door de wijk.

 Aan de overzijde van de Verzetslaan ligt de zogenaamde Goudkust van de Purmer-Zuid. Deze wijk ligt als het ware ingeklemd tussen de Verzetslaan en de Westerweg. Deze wijk onderscheidt zich door de wat luxere bouw en een groter aantal vrijstaande huizen en 2/1 kapwoningen. Aan de Westerweg is de Manege gelegen maar ook het Purmerbos.

Basisscholen in de wijk Purmer Zuid

  • Montessori onderwijs (Montessori)
  • ’t Pierement (Openbaar)
  • Tweede Montessorischool (Locatie Salland)
  • Het Baken (Oecumenisch)
  • De Vlieger (Oecumenisch)
  • De Delta (Openbaar)

Voorzieningen in de wijk Purmer Zuid

Voor je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver. Winkelcentrum het Meerland is centraal in de wijk gelegen. Hier zijn verschillende winkels. Zo zijn er twee supermarkten, haal je kakelvers brood bij bakker Harry de Groot maar zijn er bijvoorbeeld ook een drogist en een viswinkel.
Op woensdag is er hier ook een markt waar je bijvoorbeeld verse groente, kaas en en gebrande noten kunt halen. Een bezoekje zeker waard dus.
Verder is er in deze wijk een fijn park de Driegang

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?