Wonen in Purmerend – Centrum

Overweeg jij om te gaan wonen in Purmerend-centrum? Dan is het handig om te weten wat deze woonwijk allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die wonen in wonen in het centrum van Purmerend zo leuk maken. Van basisscholen en verenigingen tot de geschiedenis van deze wijk en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in Purmerend centrum.

Wonen in Purmerend, centrum, dit moet je weten

De oudste wijk van Purmerend bestaat uit 3 onderdelen: de binnenstad, Stationsbuurt en Zuiderpolder. De binnenstad is het oude stadscentrum van Purmerend. 

Uitgaan in het centrum van Purmerend

De net vernieuwde Koemarkt, functioneert als gezellig uitgaanscentrum met diverse restaurants, kroegen en cafe’s. Ook in het centrum is theater de Purmaryn gelegen. Van bekende caberetiërs tot musicalvoorstellingen, hier vind je een breed spectrum aan cultuur.
Theater de Verbeelding is een kleiner theater in de buurt van theater de Purmaryn. Ook hier zijn regelmatig leuke kleinschalige voorstellingen voor jong en oud. Ook pop en cultuurcentrum P3 is een plek waar je je hart op kunt halen. Hier treden regelmatig bekende artiesten op maar zijn ook leuke theatervoorstellingen.

Winkelen in het centrum van Purmerend

Het Willem Eggert Centrum is het winkelcentrum van Purmerend, waar de grote winkelketens gevestigd zijn, zoals Hema, H&M, V&D enz., maar ook wat kleinere winkels. Om het winkelcentrum heen is er ook een keur aan grote en kleinere winkels te vinden. . De Stationsbuurt en Zuiderpolder liggen vlakbij de binnenstad. De stationsbuurt bestaat voornamelijk uit oude arbeiderswoningen en gezellige straatjes en is gelegen vlakbij het treinstation van Purmerend. Een aantal jaren terug is er ook een aantal appartementencomplexen gebouwd. De Zuiderpolder is direct gelegen aan het centrum met allerlei leuke oude straten zoals de Vooruitstraat.

:

Scholen in het centrum van Purmerend

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:

  • Kind centrum Willem Eggert (openbaar)

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?