Wonen in Wheermolen

Overweeg jij om te gaan wonen in Wheermolen? Dan is het handig om te weten wat deze woonwijk in Purmerend allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die wonen in Wheermolen zo leuk maken. Van basisscholen en verenigingen tot de geschiedenis van deze wijk en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in Wheermolen.

Wonen in Wheermolen, dit moet je weten

De wijk de Wheermolen is gelegen aan de andere zijde van het spoor en hier is ook een treinstation te vinden, station Overwhere. 

Deze wijk is gebouwd in de jaren ’60 en behalve rijtjeshuizen zijn hier ook een aantal hoge flats gebouwd. Dit zijn voornamelijk huurflats.

Winkelen in de wijk Overwhere

In het midden van de wijk is het winkelcentrum Makado gelegen. Hier kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. In het winkelcentrum vind je naast een supermarkt ook bijvoorbeeld een bakker, een slijterij en een drogist.

Vrije tijd in Overwhere

In deze wijk is het kinderparadijs gelegen, een heel geliefde plek voor de Purmerendse jeugd. Hier kunnen kinderen onder begeleiding hutten bouwen of fikkie stoken. Ook ligt er een ijsbaan/skeelerbaan. De Purmerdijk is de grens tussen deze wijk en de Purmer-Noord. Deze dijk is een mooie plek om te fietsen en wandelen.

Recente ontwikkelingen

In de afgelopen jaren zien we dat de wijk op een groot aantal punten vernieuwd en opnieuw opgebouwd worden. De hoge flats aan de Meteorenweg zijn bijvoorbeeld allemaal gesloopt en hier is nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Ook wordt er in de wijk Wheermolen op dit moment in verschillende delen gewerkt aan de aansluiting op stadverwarming Purmerend.

Scholen in Purmerend Wheermolen:

De volgende basisscholen zijn in de wijk gelegen:

  • De Wheermolen (openbaar)
  • ’t Prisma (Oecumenisch)


Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?