21 januari 2021, update dienstverlening

Nu in Nederland strenge maatregelen zijn aangekondigd waarbij ook tal van winkels moeten sluiten, kunnen we ons voorstellen dat u zich wellicht afvraagt of dit ook de dienstverlening van HR makelaars beïnvloedt.

Onze dienstverlening valt onder de categorie zakelijke dienstverlening. Vooralsnog betekent dit dat wij ons werk kunnen blijven doen. Bezichtigingen maar ook andere afspraken zoals waardebepaling of servicegesprekken zullen dan ook doorgaan.
Natuurlijk houden wij daarbij uw en onze veiligheid goed in het oog. Wij werken zoveel mogelijk vanuit huis om risico’s te minimaliseren.
Bij servicegesprekken kiezen we nu dan ook voor een online afspraak en afspraken die we tot voor kort op kantoor hadden maar die ook online kunnen, zullen we op deze wijze doen.

We begrijpen dat u op dit moment duidelijke afwegingen maakt wat u wel en niet doet en welke risico’s hier voor u of een ander aan kleven.
Om die reden vertellen wij u graag welke maatregelen wij op dit moment nemen en wat eventuele mogelijkheden zijn, mocht u liever niet een woning live willen bezichtigen.

Maatregelen die wij nemen

Om te beginnen zullen wij ons aan de richtlijnen van het RIVM houden en we verwachten van u dan ook dat u zich daar ook aan zult houden.
Dit betekent dat:
– We geen handen zullen schudden
– We afstand van elkaar zullen houden gedurende de gehele bezichtiging. We houden hiervoor 1,5 meter aan.
– We zullen beiden bij aanvang van de bezichtiging onze handen wassen en raken beiden zo min mogelijk dingen in huis aan tijdens de bezichtiging.
– We zijn gewend om uw jas op te hangen, maar verzoeken u dit nu zelf te doen.
– We zijn gewend samen een kop koffie te drinken, onze makelaar zal zijn/haar handen wassen voor het zetten van de koffie.
– Aan het einde van de bezichtiging heeft u weer de mogelijkheid om uw handen te wassen.
– Bij een bezichtiging vragen we u een mondkapje te dragen. Ook wij zullen tijdens de bezichtiging een mondkapje dragen.
– We willen u vriendelijk vragen bij de bezichtiging met niet meer dan twee personen te komen om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

Ook willen we u vragen om, indien u op dit moment gezondheidsklachten heeft, dit van te voren aan ons door te geven. De afspraak kan dan helaas niet door gaan. Wanneer u recent in één van de risicogebieden bent geweest, willen we dat ook graag voor de afspraak van u horen, de afspraak kan dan helaas niet door gaan. Onze medewerkers hebben aangegeven op dit moment geen gezondheidsklachten te hebben, anders zouden ook zij thuis gebleven zijn.

Liever geen live bezichtiging maar wel interesse?

We zullen er werkelijk alles aan doen om deze bezichtiging tot een zo prettig mogelijke ervaring voor u te maken.
Mocht u zich hier toch oncomfortabel bij voelen, dan bieden we u de mogelijkheid om via video bellen door het huis te lopen.
Onze makelaar zal u het huis dan via FaceTime of Whatsapp video rondleiden. Bij het maken van de afspraak kunt u dit aan ons doorgeven. We zorgen dan namelijk tijdig voor een stabiele internetverbinding voor u. U kunt dan op afstand meekijken. Bijvoorbeeld vanuit huis. Natuurlijk neemt de makelaar ook bij deze manier van rondleiden ruim de tijd voor u en kunt u vragen over het huis direct stellen.

Vervolgstappen bij interesse in het huis

Mocht u verdere interesse in het huis hebben, dan zullen we er ook alles aan doen om de verdere afhandeling digitaal en op afstand (met de mogelijkheid van video bellen) met u te regelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de koopakte digitaal te ondertekenen.

Geen open huis

Wij werken altijd uitsluitend met privé bezichtigingen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat er andere mensen in het huis rondlopen.

Bekijk onze video

Laura nam voor de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) een video op waarin ze vertelt wat wij op dit moment doen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Een gedeelte was op 25 maart op tv te zien in Goedemorgen Nederland op NPO1. Bekijk hier het volledige verhaal:

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05