Terug naar overzicht
Auteur: Laura Herlé-Ruys Datum: 24 februari 2022

De waarde van je huis verhogen als je wilt gaan verkopen

Ben jij van plan je huis te gaan verkopen? Laura geeft je 4 tips om de waarde van je huis te verhogen.

Een tip van de sluier? Het is makkelijker dan je denkt!

De waarde van je huis verhogen als je wilt verkopen, bekijk de video:

De waarde van je huis verhogen als je wilt verkopen, zo doe je dat:

Als jij je huis over een tijdje wilt gaan verkopen en je niet zeker weet wat je nog aan je huis moet veranderen, verbouwen of verbeteren, lees dan even verder. Ik ga je namelijk precies uitleggen wat verstandig is om te doen om de waarde van je huis zo hoog mogelijk te krijgen zonder al te veel kosten. 

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, dan is altijd de vraag: hoe zorg ik ervoor dat ik zo’n hoog mogelijke verkoopopbrengst krijg? En dat is een logische vraag, want als je je huis gaat verkopen dan is de hoogste verkoopopbrengst 9 van de 10 keer het belangrijkste voor een verkoper. Het antwoord op deze vraag is denk ik eenvoudig simpel. Ik gebruik altijd deze 4 kernwoorden. Knoop ze in je oren als je je huis gaat verkopen: Schoon, ruim, licht en sfeer. Toen ik mijn eigen huis verkocht ben ik ruimte voor ruimte door mijn huis gegaan (en eerlijk is eerlijk, mijn huis wat niet heel groot) om te kijken of elke ruimte aan deze 4 woorden voldeed, want dat is precies wat een kijker wil zien en waardoor de kijker bereid is meer geld te betalen voor je huis. 

De waarde van je huis verhogen, tip 1. Zorg voor een schoon huis

Zorg ervoor dat iedere ruimte (en dus ook de tuin) van je huis opgeruimd is en vooral lekker schoon is. Je huis gaat kritisch door kijkers bekeken worden en kijkers krijgen een beter gevoel bij een keurig opgeruimd huis. Dus schrob die badkamer, veeg die tuin en lap die ramen. Het heeft echt nut! 

De waarde van je huis verhogen, tip 2, ruimte

Bekijk per ruimte welke meubels echt nodig zijn. Sommige slaapkamers zijn niet alleen slaapkamers, maar ook werkplek, knutselkamer of sportkamer. Één kamer betekent ook één  functie, dat is belangrijk. 

Overbodige spullen kun je tijdelijk opslaan, zodat elke kamer ruim oogt. 

De waarde van je huis verhogen tip 3, licht

Niemand wil een donker huis kopen, dus zorg er niet alleen voor dat er voldoende daglichttoetreding is in je huis.  Moeten de jaloezieën bijvoorbeeld wel half dicht? Zou je de zware vitrage misschien kunnen vervangen door iets wat meer licht doorlaat? 

Kijk ook kritisch naar de kleur van je muren en bijvoorbeeld van de spullen die je hebt. Een likje verf en andere accessoires in het huis kunnen wonderen doen voor het gevoel van licht in huis. Spiegels en reflecterende materialen kunnen hierbij bijvoorbeeld helpen. Wil je hier meer over lezen? Klik dan even door naar dit artikel.

De waarde van je huis verhogen, tip 4 sfeer

Wanneer je bezig bent met schoonmaken, opruimen en verven, kun je nog wel eens over enthousiast worden. Ik zie vaak huizen die zo goed opgeruimd zijn dat het lijkt alsof er niemand meer woont. En daarom is dit laatste punt misschien wel het belangrijkst. Kijkers willen het gevoel hebben dat er fijn gewoond wordt in een huis en willen het gevoel van thuis krijgen. Denk dus goed na over hoe je ervoor zorgt dat je huis niet in een “ziekenhuis-huis” verandert. Zoals ik het altijd noem… 

De waarde van je huis verhogen, conclusie

Schoon, ruimte, licht, sfeer. Als je deze 4 woorden altijd in gedachten houdt bij het voorbereiden van de verkoop dan verhoog je eenvoudig en zonder al te veel kosten de waarde van je huis. Keer op keer zien we het weer gebeuren dat de huizen met de hierboven genoemde voorbereiding een hogere koopsom hebben dan eerder verwacht, dus go for it! 

Bij mijn eigen verkoop resulteerde de voorbereiding in een volle zolder voor mijn schoonouders, met spullen die er na een jaar nog steeds stonden… En nog belangrijker in een veel hogere opbrengst dan we van tevoren hadden durven bedenken.

De waarde van je huis verhogen, download gratis het Masterplan voor een monsterverkoop

HR makelaars masterplan voor verkopen van je huis

Ben je nu helemaal enthousiast geworden en sta je te trappelen om ook jouw huis helemaal klaar te maken voor de meest succesvolle verkoop ever? 
Laat onze experts je dan nog een stukje verder helpen, en net als bij de andere tips, ook hier zonder kosten. We hebben een handig Masterplan voor je samengesteld propvol tips van onze styliste, makelaar en marketeer. Je kunt dit gratis downloaden door hier te klikken.

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Download gratis het Masterplan voor een Monsterverkoop

Je huis verkopen voor meer?

Ontvang een compleet e-book en een serie video’s met tips van de makelaar, de styliste en de marketeer

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?