Terug naar overzicht
Auteur: Laura Herlé-Ruys Datum: 10 februari 2022

Eerste huis kopen? Dit is de fout die (bijna) elke starter maakt

Ga jij je eerste huis kopen? Lees dan verder, in dit blog vertel ik je welke fout (bijna) elke starter op de huizenmarkt maakt.

Je eerste huis kopen, bekijk de video

Het kopen van je eerste huis is spannend

Het kopen van je eerste huis kan ontzettend spannend zijn.

De voorbereidingen, de bezichtigingen, de biedingen en de verdere afhandeling, het is allemaal heel spannend en kan enorm overweldigend zijn. En al die prikkels en de overload aan informatie zorgt bij starters op de huizenmarkt voor problemen. Dat gaat jou natuurlijk niet gebeuren want jij weet na het lezen van dit blog precies hoe jij het anders kunt doen.

Deze fout maken bijna alle starters als ze hun eerste huis kopen

En er is dus een fout die eigenlijk alle starters maken als ze een huis kopen. Sterker nog ik maakte hem zelf ook toen ik een huis kocht en dat terwijl mijn man en ik allebei makelaar zijn. I know, ik schrok er ook van.

Ik ga vaak mee als aankoopmakelaar en weet dan altijd precies waar ik naar moeten kijken. Welke dingen ik moet onderzoeken en naar welke bouwfouten ik moet zoeken bij een bepaalde bouwperiode?

Toch was het zo dat toen we ons eigen huis kochten dat we, zonder dat we het overigens door hadden, heel anders keken naar het huis. We keken bijvoorbeeld naar wat we mooi vonden en of de bank op die plek mooi stond en of die eettafel wel paste.

We vergaten te kijken naar het huis zelf, of er bijvoorbeeld gebreken waren en wat de kosten in de toekomst zouden zijn. Die stomme roze bril, zonder dat we het door hadden, hadden ook wij hem op.

Mijn beste tip voor als je je eerste huis gaat kopen

Als jij een huis gaat kopen, is het belangrijk dat je weet dat ook jij die roze bril op hebt, zonder dat je het door hebt. De kans is dan ook heel groot dat ook jij dingen wegwuift, omdat je het huis zo leuk vindt.

Maar hoe kun je dit nu oplossen? Het antwoord op die vraag  is eigenlijk heel simpel. Dat doe je door goede vragen te stellen. Maar wat zijn nou die goede vragen? Daar hebben wij over nagedacht. Speciaal voor jou hebben we een bezichtigingsformulier gemaakt, dat je hieronder kunt downloaden!

Het formulier is jouw handleiding maar helpt je ook bij de voorbereiding, en die is super belangrijk want als je eenmaal over de drempel van het huis bent gestapt, heb je voordat je het weet de roze bril op en vergeet je wat er echt toe doet.

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Ontvang gratis de checklist op maat

Checklist voor bezichtiging

Ontvang in een paar clicks de gratis checklist voor bezichtiging: tips over de buurt en handige lijst met aandachtspunten

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?