Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Wonen in AmsterdamWonen in Amsterdam is voor veel mensen een droom. Hier word je omringd door  geschiedenis en  cultuur en ook lekker uitgaan en heerlijk shoppen zijn hier zo geregeld.

Amsterdam of Mokum in de volksmond is geliefd bij toeristen. Het is een smeltkroes van culturen.

Veel grote bedrijven hebben in Amsterdam hun hoofdkantoor dus ook veel expats wonen in onze hoofdstad. Een auto is in Amsterdam niet echt nodig. Het uitgebreide openbaar vervoer netwerk maakt dat je je heel makkelijk door de stad kunt bewegen.

Waar kun je nu eigenlijk het best gaan wonen in Amsterdam? Wij zetten de 7 verschillende wijken voor je op een rijtje.

 

Amsterdam Centrum:


Wonen in het centrum is wonen in het historische hart van Amsterdam. Hier vind je geen hoogbouw maar  mooie authentieke panden. In deze wijk wonen ongeveer 86.000 mensen.

In de grachtengordel zie je prachtige grachtenhuizen met een mooi uitzicht over het water. De prijzen hiervan zijn vaak hoger.

De meeste huizen in het centrum zijn wat kleiner en hebben vaak geen tuin of balkon. Hier woon je midden tussen de winkels en met de tram kom je makkelijk in andere delen van de stad.

Houd er rekening mee dat je ook woont tussen de toeristen. Dat kan natuurlijk heel gezellig zijn maar soms kan dit ook wat overlast geven. Verder is parkeren in het centrum lastig. Een parkeervergunning kan duur zijn. Het vinden van een parkeerplek in het centrum is vaak een kwestie van wat geduld.

 

Amsterdam Noord:


Ten noorden van het IJ vind je de wijk Amsterdam Noord. Dit is de grootste en groenste wijk van Amsterdam. Deze wijk heeft iets meer dan 88.000 inwoners. Deze wijk is flink in ontwikkeling. Op en rondom het NDSM terrein vestigen zich  tal van creatieve bedrijven en winkelcentrum Buikslotermeer wordt een steeds aantrekkelijker winkelplek. Natuurgebied het Twiske schuurt tegen Noord aan. Hoe lekker is het dat je op warme dagen heerlijk kunt gaan zwemmen in de Twisker plas.

Om van Noord naar het centrum te komen, moet je de pont nemen.

Wonen in Noord voelt een beetje als wonen in een dorp. Lekker groen en ruim opgezet. De woningen hier zijn vaak net wat groter dan op andere plekken in Amsterdam. Je snapt dat deze wijk de laatste jaren dan ook erg in trek is geraakt.

 

Amsterdam West:


Amsterdam West bestaat uit de wijken Oud west, Westerpark, de Baarsjes en Bos en Lommer. Deze wijk heeft iets meer dan 142.000 inwoners. De laatste jaren is deze wijk zich erg aan het ontwikkelen. Het wordt steeds hipper. Een goed voorbeeld hiervan zijn de foodhallen die gerealiseerd zijn in een voormalige tramremise. Hier vind je tal van leuke restaurants, koffiezaakjes, cafés en een bioscoop. Lekker even over de markt? Dan ga je natuurlijk naar de Ten Katemarkt. Winkelen doe je bij de vele winkeltjes aan de Kinkerstraat.

De Helmersbuurt ligt direct tegen het centrum en de Jordaan aan. Hier zie je veel mooie traditionele gevels. De wijk is groen en rustig. Hier vind je veel jonge gezinnen. Veel woningen hier hebben tuinen en balkons.

Ook de wijk de Baarsjes is steeds populairder. Hier worden veel huizen opgeknapt en ook het winkelaanbod is steeds uitgebreider. In deze wijk komen steeds meer jonge mensen wonen. Dat is wel begrijpelijk want je fietst vanaf hier zo naar het Rembrandpark of het Vondelpark.

 

Amsterdam Nieuw West:


De wijk nieuw west is een samenvoeging van de wijken Geuzenveld, Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Deze wijk heeft iets meer dan 145.000 inwoners.

Deze wijk ligt buiten de centrumring en is lekker groen. Hier heb je verschillende parken en houd je van sporten. Hier zijn tal van sportverenigingen en sportvelden te vinden.

 

Amsterdam Zuid:


 De wijk Amsterdam Zuid is een samenvoeging van de wijken Oud zuid en Zuideramstel.

Deze wijk is een mooie mengeling van statig wonen op stand en wonen in een volkbuurt of een studentenappartement. Zo vind je hier dus young professionals, studenten en gezinnen. Een bonte mengeling dus

Rondom het Vondelpark wonen veel gezinnen. De woningen zijn hier wat duurder. Hippe bruisende wijken en rustige wijken zijn.

De wijk de Pijp is vooral populair bij jongeren. Her vind je leuke cafés en kleine winkeltjes. De Albert Cuypmarkt is natuurlijk en prima plek voor je dagelijkse boodschappen.

De rivierenbuurt is wat een wat rustiger woonplek.

 

Amsterdam Oost:


Amsterdam Oost bestaat uit Betondorp, Oostpoort en het Zeeburgereiland. Deze laatste is hip, trendy en lekker waterrijk. Vanuit hier ga je zo naar de Indische buurt. In deze bijzondere wijk vind je eethuisjes met eten van over de hele wereld. Lekker naar de markt ga je op de Dappermarkt. Rondom de dappermarkt zijn al van cafés en restaurants.

Wonen in Amsterdam Oost wordt steeds populairder en wij snappen wel waarom. Je woont hier in een smeltkroes van culturen.

 

Amsterdam Zuidoost:


De wijk Zuidoost heeft iets meer dan 84.000 inwoners. Lange tijd was deze wijk niet erg in trek maar dat verandert nu snel. De afgelopen tijd is hier veel nieuwbouw gepleegd en in de wijk zijn tal van voorzieiningen gekomen. Wat dacht je van de Amsterdam Arena, het Ziggo Dome, de Heineken Music hall en winkelcentrum Amsterdamse Poort.

Verder is hier station Bijlmer. Dit is een van de grootste stations in Nederland.

Met de auto sta je vanuit  Amsterdam Zuidoost snel op de centrumring. Een ideale uitvalsbasis dus.

 

Amsterdam Westpoort:


De wijk Westpoort telt maar 370 inwoners. Eigenlijk is dit meer een bedrijventerrein en industriegebied.

 
Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/G4jZZ8sISQ Thanks to @wdj99 @saskia710620...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/XQXvKz6BfH Thanks to @Vrolijksels...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >