Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Huis verkopen; is een voorlopig energielabel voldoende?

30 november 1999


Wanneer je je huis gaat verkopen moet je een heleboel zaken regelen. En behalve het verkoopklaar maken van je huis, moet je ook een hoop papieren verzamelen.
Één van de dingen die je nodig hebt voor de verkoop is het energielabel.
Vaak krijgen we bij het verzamelen van de stukken die benodigd zijn voor de verkoop de brief die iedere huiseigenaar kreeg in januari 2015 van het ministerie van Binnenlandse zaken.
 

Brief ministerie van binnenlandse zaken

Maar helaas dit is alleen maar de brief die je vertelt dat ook jouw huis, net als alle andere huizen in Nederland een voorlopig energielabel heeft gekregen. Dit energielabel geeft alleen maar een indicatie aan op basis van een aantal kenmerken die bij de overheid bekend zijn over jouw huis. Voor de verkoop van je huis heb je een definitief energielabel nodig.
 

Wat is een energielabel?

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. Het is in het leven geroepen om eigenaren en bewoners meer inzicht te geven en te stimuleren om meer energiebesparende maatregelen te nemen. Er zijn 7 verschillende klassen: A tot en met G, waarbij A zeer energiezuinig is en G zeer onzuinig. Onze overheid heeft de verplichting tot een energielabel gekregen vanuit Europa.
 

Definitief energielabel

Daarbij is het dus verplicht om een definitief energielabel te hebben wanneer je je huis verkoopt. Bezit je dit label namelijk niet uiterlijk bij de overdracht, dan kun je een boete krijgen die oploopt tot ™ 405,--. Het voorlopige energielabel is dus helaas niet voldoende, je zult deze om moeten zetten tot een definitief energielabel.
 
Weet je niet zeker meer of jouw huis over een voorlopig of een definitief energielabel beschikt? Geen probleem, dit kun je eenvoudig nakijken op https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/.
Wanneer blijkt dat je energielabel nog niet definitief is, dan is het dus zaak dit te regelen. Dit kun je doen via https://www.energielabelvoorwoningen.nl/?cookieCheck=true
Het kan zijn dat je wat extra bewijzen aan moet leveren. Heb je bijvoorbeeld HR++ glas aangebracht, of zonnepanelen of extra isolatie, dan kun je dit met een rekening of een foto bewijzen. Hierdoor zul je een gunstiger label krijgen.
Onze tip is verder, kies voor de goedkoopste aanbieder. Er zijn veel verschillende aanbieders, maar uiteindelijk gaat het om het om het papiertje dat je nodig hebt.
 
 

Regel je energielabel zo snel mogelijk

Hoewel je officieel uiterlijk voor de overdracht bij de notaris een geregistreerd energielabel moet hebben, adviseren wij je dit zo snel mogelijk te regelen.
Wij merken namelijk dat een er steeds vaker om een energielabel gevraagd wordt door kijkers en dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen.
Wanneer je nog geen definitief label hebt, wordt op een website als Funda dan in het grijs het voorlopige energielabel weer gegeven. Iets wat ons inziens minder vertrouwen wekt.
Tot slot schijnt het zo te zijn dat het in het algoritme van Funda zo geregeld is dat een huis met een definitief energielabel hoger in de ranking komt. Je huis wordt dus beter getoond.
 

Don’t blame the messenger

Wij horen vaak een hoop geklaag en gesteun wanneer we het energielabel aanhalen. Dat begrijpen we, want het is weer iets extra’s om te regelen in een hectische periode in je leven. Het energielabel is nu eenmaal een verplichting opgelegd door Europa en daar zal je aan moeten doen. Don’t blame us ;-)

Meer tips ontvangen?

Regelmatig delen we informatie over het kopen en verkopen van je huis. Wil jij hier alles van weten en op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan hieronder eenvoudig aan en we vertellen je alles wat je moet weten.

Aanmelden

* verplicht
 Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/3Lukmf60lG Thanks to @tuttel @PeterCdeWaal @groot_waterland #ajax...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/gF08LyETfT Thanks to @VerHuurVeilig @vastgoednieuws #businessmodel #digitaltransformation...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >