Terug naar overzicht
Auteur: Laura HerlƩ-Ruys Datum: 21 september 2023

Open huizen dag, onmisbare tips voor verkopers

Doe jij als verkoper mee aan de landelijke open huizen dag of organiseer je binnenkort samen met je makelaar een open huis? 
Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik deel zeven onmisbare tips om van jouw open huis of de landelijke open huizendag een doorslaand succes te maken. Bovendien, blijf zeker lezen tot het einde, want ik heb een geweldige give-away voor je in petto die je niet wilt missen!

7 Tips voor een Succesvol Open Huis, bekijk de video

Een open huis is natuurlijk een fantastische kans om je huis te verkopen. Zeker de landelijke open huizen dag is een goed moment om je huis aan een groot publiek te presenteren. Op tv en de radio wordt hier aandacht aan besteed en bovendien zijn er in jouw omgeving waarschijnlijk nog meer huizen te bekijken. Dat maakt het voor huizenzoekers extra interessant om op pad te gaan.

Een open huis is laagdrempelig, je hoeft immers geen afspraak in te plannen en kunt op Ć©Ć©n dag meer huizen bekijken.

 Alle reden dus om op deze manier mensen een keer je huis te laten zien. Het vergt wel enige voorbereiding. 
Hier zijn dan ook zeven onmisbare tips om jou te helpen optimaal te profiteren van je open huis.

Open huis Tip 1: The First Impression Counts

Het klinkt misschien als een open deur, maar is toch een super belangrijke tip.
Een goede eerste indruk is essentieel. Die eerste indruk poets je namelijk niet makkelijk meer weg. CreĆ«er een uitnodigende sfeer in je huis. Maak schoon, ruim op en voeg verse bloemen of geurkaarsen toe om een warme en gastvrije omgeving te creĆ«ren. Zorg dat de kijker zich welkom voelt en een prettige indruk heeft. 

Valt er dan ergens toch iets een beetje tegen, staat daar dat eerste goede gevoel tegenover.

Open huis Tip 2: Set the Stage

Zorg ervoor dat je meubels op de juiste manier in de ruimte staan en dat de kamers ruim ogen. Potentiƫle kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze er wonen. Goed ingerichte kamers zijn essentieel voor het creƫren van de juiste sfeer.

Even met een bezem door de kinderkamer dus en zorgen dat al het speelgoed de kamer niet helemaal verstopt. En nu je toch bezig bent, bekijk dan ook de woonkamer even kritisch. Is alles wat hier staat nodig? De krabpaal of de grote babybox kunnen misschien tijdelijk wel even weg. 

Kijk ook kritisch naar hoe de meubels in de kamer staan. De bank midden in de kamer kan de woonkamer wat kleiner doen lijken bijvoorbeeld.

Open huis Tip 3: Light It Up!

Goede verlichting is cruciaal. Laat natuurlijk licht binnen door gordijnen en jaloezieĆ«n te openen. Zorg voor extra verlichting in donkere hoekjes. Een goed verlicht huis oogt niet alleen aantrekkelijker, maar ook ruimer. Open de gordijnen dus en nu je toch bezig bent, doe een poosje voor het open huis ook de ramen even open. Lekker de frisse lucht naar binnen laten. Zo ruikt het straks ook lekker fris. 

Open huis Tip 4: Be the Perfect Host

Begroet bezoekers vriendelijk en enthousiast. Wees professioneel en houd de rondleiding zakelijk. Zorg dat je de privacy van de kijkers respecteert en dat je beschikbaar bent om vragen te beantwoorden.

Open huis Tip 5: Koffie, Thee, Limonade?

Bied een drankje aan om de sfeer te ontspannen en bezoekers zich thuis te laten voelen. Even rustig zitten met een kopje koffie, thee of een glas frisdrank geeft de kijker de tijd om zich thuis te voelen maar is ook een mooi moment om eventuele vragen van de kijker nog even te beantwoorden.

Open huis Tip 6: Zorg voor Privacy

Houd persoonlijke spullen zoals foto’s uit het zicht om privacy te waarborgen. PotentiĆ«le kopers willen zichzelf kunnen voorstellen in de woning, en persoonlijke items kunnen afleiden. Vervang bijvoorbeeld de fotoā€™s van de kleinkinderen tijdelijk door een neutrale afbeelding. 

Open huis Tip 7: Only the Lonely

Een beetje rust als je een huis bekijkt is wel prettig. Twee personen om mensen rond te leiden is meer dan voldoende. De kinderen, maar ook de hond kunnen dus beter even ergens anders ondergebracht worden. Te veel mensen kunnen kijkers overweldigen en afleiden van de essentie van het huis.

Open huis Bonus tip: Say who?

Ik kan het niet laten om je nog een laatste bonustip te geven. Zorg ervoor dat je de gegevens van de mensen, dus naam, telefoonnummer en e-mailadres, noteert. Dit stelt je in staat om na het open huis contact te onderhouden en eventuele vragen te beantwoorden. Het is een essentieel onderdeel van een succesvol open huis evenement.

Dat waren de 7 onmisbare tips voor jouw open huis. Deze waardevolle adviezen kun je downloaden als handige gids door op onderstaande link te klikken:

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Doe de gratis waardecheck

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van je huis of appartement

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?