Laura Herlé-Ruys

Een passie voor makelen!

Makelen is het leukste wat er is en helemaal als je dat bij HR Makelaars doet.

Hoe leuk is het om dagelijks te bedenken op welke manier je het beste resultaat kunt halen voor je opdrachtgevers en er dan ook nog eens voor te zorgen dat iedereen plezier heeft?

Dat is waarom ik een passie voor makelen heb, natuurlijk niet de traditionele makelaar, maar de makelaar zoals wij daar bij HR Makelaars invulling in geven.

Waarom ben je bij HR Makelaars gaan werken?

Ik ben het kantoor in 2008 gestart samen met mijn man Richard (Herlé-Ruys). De naam Hoog Rendement makelaars past ons als een jas. We willen altijd het hoogste rendement behalen.

We startten het kantoor net voor de crisis en hebben mede dankzij de crisis, het traditionele makelen voor een groot gedeelte kunnen veranderen naar het makelen zoals we dat nu doen.

Ik ben dan ook super trots op het geweldige team met toppers dat we inmiddels om ons heen hebben verzameld, die allemaal op hun beurt dezelfde passie voor het vak en ons kantoor hebben.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in de Beemster en heb daar jaren met mijn ouders gewoond. De Beemster zal dan ook een warm plekje in mijn hart houden. Gelukkig wonen mijn ouders en mijn zus er nog steeds en mag ik er nog vaak huizen verkopen. Toen ik jonger was ben ik flink wat verhuisd, zo heb ik gewoond in de Rijp, Monnickendam, Purmerend en Zuidoostbeemster. Uiteindelijk ben ik in 2007 met Richard in Oosthuizen gaan wonen en daar woon ik super prettig. Ik vind het fijn dat onze kinderen in een dorpse omgeving kunnen opgroeien en houdt van de rust in het dorp, terwijl we tegelijkertijd ook veel voorzieningen hebben.

Vertel eens wat meer over jezelf?

Ik ben een spontane kletskous die ondernemend is en denkt in kansen en mogelijkheden.

In 2003 heb ik Richard ontmoet die bij de concurrent werkte en we kregen een relatie. In 2012 kregen we onze dochter Lizz en in 2015 onze zoon Lenn. En in 2017 zijn we getrouwd, een geweldige dag waar we onze liefde vierden tijdens een festival-bruiloft.

Het combineren van een eigen bedrijf met een jong gezin is een uitdaging, maar gelukkig doen we wat we leuk vinden en daar krijg je juist energie van.

Wat is je specialiteit – sterke punt bij HR Makelaars?

Meestal wordt ik gevraagd voor het schrijven van lastigere juridische mails en daarbij zorg ik bijvoorbeeld voor de meeste teksten, mails enz. Ook vind ik het leuk om te kijken hoe we onze tijd efficienter in kunnen delen, zodat we meer kunnen doen in minder tijd, zonder in te leveren op de hoge kwaliteit die we leveren aan onze opdrachtgevers.

Hoe lang werk je al in de makelaardij?

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren omdat ik er altijd van overtuigd was dat ik advocaat wilde worden. Helaas was de opleiding niet zoals ik die verwacht had en ben ik gestopt op de Vrije Universiteit. Omdat ik geen idee had wat ik wilde worden, heb ik me laten uitzenden door een uitzendbureau. Toevallig was mijn eerste klus een tijdelijke klus bij een makelaarskantoor in Amsterdam.

Eigenlijk wist ik het op dag 1, dit was wat ik wilde doen. Ik ben de opleiding gaan doen en in 2000 kreeg ik een baan bij Hoekstra & van Eck Makelaars. In 2005 ben ik officieel beëdigd als makelaar en taxateur.

Waar word je vrolijk van?

Van mooie muziek en fijne vrienden.

Ik kan dan ook ultiem genieten van de festivals die wij met vrienden bezoeken. De banden die daar gesmeed worden zijn goud waard.

Het liefst loop ik zingend en met een glimlach over straat, immers: Smile and the whole world smiles with you.

Waar kun je niet tegen?

Ik kan niet goed tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid.

Wanneer er op het werk of privé iets gebeurt dat onrechtvaardig is, dan kan ik daar echt mee zitten en vind ik het moeilijk dit los te laten.

Wat doe je in je vrije tijd?

Met stip op nummer 1 staat mijn gezin. Ook de rest van mijn familie natuurlijk, het is dan ook niet voor niets dat zowel mijn zussen als mijn moeder bij het kantoor werkt. We zijn erg close en kunnen goed samen werken gelukkig.

Verder vind ik het leuk om met vrienden concerten te bezoeken of naar festivals te gaan.

Ook ben ik lid van toneelvereniging Burgernut in Oosthuizen. Hoe druk of gestresst ik soms ben, na een kwartiertje op het podium met mijn toneelvrienden, kan ik de hele wereld weer aan! 

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05