Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Zeevang

Deze gemeente is een uitgestrekte, landelijke gemeente, gesitueerd aan het Markermeer. Zeevang vormt als het ware een “groene schakel” tussen de plaatsen Hoorn en Purmerend. De gemeente Zeevang wordt gevormd door de kernen Beets, Oosthuizen, Middelie, Kwadijk, Hobrede, Schardam en Warder. Zeevang bestaat als zodanig pas sinds 1970 en zal per 1-1-2016 fuseren met gemeente Edam-Volendam.

Beets
Het dorp Beets is een langgestrekt lintdorp met een kleinschalig woonwijkje dat in de jaren ’70 gebouwd is. Het dorp ligt ten noorden van Oosthuizen en grenst in het Oosten aan de N247 (de doorgaande weg tussen Hoorn en Amsterdam). In de kern staat een 550 jaar oude kerk, een dorpshuis en de openbare basisschool “Meester Haye”.

Hobrede
Hobrede is een boerendorp dat opgebouwd is uit lintbebouwing. Vanaf de Hobredeweg in de Beemster is Hobrede via een brug over de Beemster ringvaart bereikbaar. Sla je hier linksaf dan rij je richting Oosthuizen en sla je rechtsaf, dan rij je richting Kwadijk. Er zijn diverse boerderijen, waarvan een aantal in bedrijf zijn en een gedeelte van de tuinen in het dorp zijn gelegen aan de Beemster ringvaart.

Kwadijk
Kwadijk ligt het dichtst bij Purmerend en ook dit is een langgerekt dorp met lintbebouwing. Aan de ene zijde van het dorp ligt de Beemster en aan de andere zijde Middelie en de Purmer.Aan weerzijden van de dorpsweg liggen vrijstaande huizen en boerderijen. Ook er is een kleinschalig wijkje in de jaren ’70 gebouwd. Het dorp beschikt over een voetbalvereniging en een tennisvereniging. Kwadijk heeft een openbare basisschool “Prinses Beatrix”.

Middelie
Middelie is een langgerekt lintdorp dat zich wijds uitstrekt. Het is gelegen midden in de polder en bestaat voornamelijk uit vrijstaande huizen en boerderijen.In het centrum van Middelie is een Restaurant/hotel aanwezig en is er ook wat dichter op elkaar gebouwd. Middelie heeft een openbare basisschool “Middelie”.

Oosthuizen
Dit is het centrumdorp van de gemeente. Op dit moment staat hier nog het gemeentehuis en ook zijn de belangrijkste voorzieningen te vinden.
Het dorp heeft een dorpscentrum met daaraan gelegen diverse winkeltjes en het gemeentehuis. Het dorp wordt door de N247 als het ware in tweeën gesplitst aan de ene zijde is kleinschalige woningbouw gelegen en de basisschool (openbare basisschool het Kraaiennest) en er kan helemaal naar het IJsselmeer gereden worden, je rijdt dan via Etersheim dat ook bij Oosthuizen hoort.

De andere zijde van het dorp is de groenkern. De planning is ook om de basisschool in de toekomst naar deze zijde van het dorp te halen.
Er heeft in de jaren ’60, jaren ’70, jaren ’80 en jaren ’90 nieuwbouw plaatsgevonden. Ook op dit moment vindt er woningbouw plaats in nieuwbouwplan Waterrijk. Het dorp heeft een voetbalvereniging, een tennisvereniging, een cultureel centrum, een kinderopvang en bijvoorbeeld ook een badmintonvereniging. De busverbinding tussen Hoorn en Amsterdam gaat via de N247, ook gaat er een bus naar Purmerend.

Schardam
Schardam is voor een groot gedeelte aan het IJsselmeer gelegen. Deze weg die langs de dijk loopt, is een mooie weg die tussen Hoorn en Edam loopt. Hier wordt veel gewandeld en gefietst, helemaal vanwege de mooie vergezichten die er zijn als je de dijk opklimt. Schardam heeft een haven en een camping. De lintbebouwing bestaat ook in dit dorp voornamelijk uit vrijstaande huizen.

Warder
Warder is een langgerekt dorp dat loopt vanaf Oosthuizen langs het IJsselmeer naar Edam. Dit dorp heeft een behoorlijke dorpskern met een basisschool (Openbare basisschool “’t Tilletje”) een gemeenschapshuis en sinds kort ook een restaurant. Ook is er een strandbad, waar gezwommen kan worden en waar ook een peuterbadje is.


Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/G4jZZ8sISQ Thanks to @wdj99 @saskia710620...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/XQXvKz6BfH Thanks to @Vrolijksels...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >