Terug naar overzicht
Auteur: Laura Herlé-Ruys Datum: 11 augustus 2022

Vrijstelling overdrachtsbelasting, dit verandert er

Ben jij jonger dan 35 jaar? Dan heb ik goed nieuws voor jou. Al een poosje kun je aanspraak maken op een eenmalige vrijstelling van de overdrachtsbelasting. Per 1 januari 2023 veranderen deze regels en daar vertel ik je natuurlijk graag meer over. Snel verder lezen dus!

Wijziging vrijstelling overdrachtsbelasting, bekijk de video:

Eenmalige vrijstelling van de overdrachtsbelasting

Al een poosje heeft de overheid voor mensen onder de 35 jaar een regeling waarbij ze eenmalig de overdrachtsbelasting van het huis niet hoeven te betalen. Hier heb ik in een eerder blog ook al aandacht aan besteed. Wil je dus weten of jij hier aanspraak op kan maken? Klik dan even hier.

Verandering in de regeling per 1 januari 2023

Ben jij onder de 35 jaar? En ga je je eerste huis kopen? Tot nu toe kon je dan vrijgesteld worden van de 2% overdrachtsbelasting bij een koopsom van maximaal €400.000. En als je een beetje rekent weet je: dat scheelt flink wat geld.
Die grens wordt opgeschoven. Vanaf 1 januari 2023 kun je vrijstelling krijgen van de overdrachtsbelasting bij een koopsom van maximaal €440.000.

Een eerlijk is eerlijk, dat is best handig nu de afgelopen periode de huizenprijzen weer flink zijn gestegen.

Vrijstelling van de overdrachtsbelasting? Let hier op!

De nieuwe grens geldt vanaf 1 januari 2023. Moet je dus wachten met het kopen van een huis tot dan?

Gelukkig niet. Als meetmoment wordt namelijk het moment genomen van de daadwerkelijke overdracht van het huis. Ben jij dus nu aan het zoeken naar een huis en kun je aanspraak maken op de regeling waarvan de koopsom tussen de €400.000 en €440.000 ligt? Zorg dan dat je de overdracht van het huis plant in het nieuwe jaar. Dat scheelt je heel wat geld!

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Ontvang de checklist direct in de mail

Bezichtigings Checklist op maat

Ontvang in een paar klikken een checklist op maat voor je volgende bezichtiging met informatie over het huis dat je gaat bekijken

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?