Terug naar overzicht
Auteur: Nathalie De Vroom Datum: 7 januari 2022

Winter interieur trend, droogbloemen

We genieten van simpele dingen.
Rust, dat is terug te zien in de nieuwe woontrends van 2021. De stijlen zijn allemaal verschillend, maar hebben vooral één ding gemeen: rust en stabiliteit. Natuurlijke en frisse tinten gaan we terugzien in elke woontrend, maar voordat we het over frisse zomerse tinten gaan hebben, gaan we even terug naar de basis.
Waar hebben we behoefte aan deze wintermaanden? Welk gevoel wil ik creëren?
Dat ga ik je vertellen! In dit blog vertel ik jou de winter interieurtrend voor 2021.

Winter interieurtrend, kleurgebruik

Om even te beginnen met kleurgebruik. Kleur is onwijs belangrijk in je woning.
Kleuren kunnen bepaalde emoties en gevoelens oproepen maar het kan een ruimte ook visueel groter of kleiner maken. Zo geven lichte en koele kleuren een ruimtelijk gevoel maar geven donkere en warme kleuren weer een intiem gevoel. De kleuren die we deze winter vaak gaan terugzien zijn de natureltinten. De neutrale kleuren geven een gevoel van veiligheid en comfort. Juist wat we in deze tijd nodig hebben, toch?
Deze tinten combineren uitstekend met verschillende kleurfamilies – bruin, rood, geel, en niet te vergeten groen en blauw. Zorg dat de neutrale kleuren de basis van je interieur vormen en vul daarbij aan met accessoires.

Je kunt de neutrale tinten ook kracht geven door een ton-sur-ton effect toe te passen. Hierbij pas je in het interieur één kleur toe en die laat je constant terugkomen in verschillende tinten. Hierdoor creëer je contrast, en dat maakt het net even iets spannender! Contrast kan je ook creëren door een perfecte balans te vinden in kleur en materiaal.

Winter interieurtrend, droogbloemen

Zeker niet te missen in 2021: droogbloemen!
De puurheid, warme kleuren en zachte uitstraling van droogbloemen passen perfect in een interieur. Niet zo gek dus dat er op dit moment in veel interieurs droogbloemen terugkomen en dat kan op allerlei manieren. Van een mooie bos op de eettafel tot een paar losse staande droogbloemen. En helemaal mooi en weelderig wordt het als je de droogbloemen combineert met mooie pauwenveren. Dan krijgt je boeket een rijke uitstraling. 

Ook bij deze trend is de keuze dus reuze. Hoe heb jij droogbloemen verwerkt in je interieur?

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Je huis verkopen voor meer

Masterplan voor monsterverkoop ontvangen?

Ontvang gratis ons masterplan voor monsterverkoop met daarin tips van onze makelaar, styliste en marketeer. Zo verkoop jij je huis eenvoudig voor meer.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?