Terug naar overzicht

Koperslagerstraat 26

1445 CB , Purmerend

  • 365.000,- k.k.
  • 115 m²
  • 5 kamers

Kenmerken

Status
Verkocht
Vraagprijs
365.000,- k.k.
Woonoppervlakte
115 m2
Perceeloppervlakte
119 m2
Externe bergruimte
5 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
0 m2
Overige inpandige ruimte
0 m2
Inhoud
335 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Over dit huis

Groots genieten… Zorgeloos wonen in een huis met een gezellige sfeer en met flink wat extraatjes. Op Koperslagerstraat 26 in Purmerend is dat allemaal dik in orde. Deze sfeervolle tussenwoning is op veel plekken flink onder handen genomen. Zo is bijvoorbeeld de keuken aangepakt, is de begane grondvloer voorzien van vloerverwarming, is een dakopbouw gerealiseerd op de eerste verdieping en als klap op de vuurpijl is ook een prachtige veranda geplaatst Bovendien woon je hier loopafstand van het winkelcentrum het Gildeplein, ook verschillende basisscholen en de bushalte zijn vlakbij. Lekker centraal wonen dus in een sfeervolle tussenwoning. Is dit iets voor jou? Loop dan even met ons mee tijdens deze virtuele bezichtiging. We starten de tour in de woonkamer met open keuken. Hier ligt een praktische en mooie tegelvloer met vloerverwarming en zijn de wanden gestuukt. De open keuken is aan de voorzijde van het huis geplaatst. De wandopstelling is voorzien van een oven, magnetron, quooker, vaatwasser en een koelkast. We nemen de trap naar de eerste verdieping. Hier zijn twee slaapkamers en een badkamer. Alle twee de kamers hebben zeil op de vloer en zijn beiden ruim en licht. De badkamer heeft wat aandacht nodig. Er zijn hier een hangend toilet, een ruim bad met douche en een wastafelmeubel. De derde en vierde slaapkamers zijn gelegen op de tweede verdieping. In de slaapkamer aan de voorzijde zijn ook de aansluiting voor de wasmachine en droger geplaatst. Ben jij een buitenmens? Kijk dan nog even in de diepe achtertuin gelegen op het zuidoosten. Hier begin je de dag in het zonnetje en kun je heerlijk tot in de avond genieten van buiten. In de tuin staat een vrijstaande stenen berging. Kun jij wel wat extra ruimte gebruiken? Ben je op zoek naar een huis waar de meeste klussen al voor je zijn gedaan en woon je het liefst lekker centraal? Trek dan snel je stoute schoenen aan en maak een afspraak voor een bezichtiging op Koperslagerstraat 26 in Purmerend maar natuurlijk niet voordat je de woningvideo hebt bekeken waarin Richard je het huis van binnen en buiten laat zien.

Nadat wij in 2007 ons eerste kindje hadden gekregen startten wij onze zoektocht naar een woning in Purmerend. Door de gezinsuitbreiding waren wij ons knusse huurhuisje in Amsterdam Noord ontgroeid.
Na bezichtiging van een aantal woningen die binnen ons budget van destijds vielen, bezochten wij de Koperslagerstraat 26. T.o.v. de eerdere huizen die wij hadden gezien, gaf dit huis ons een gevoel van ruimte en mogelijkheden. Wellicht mede dankzij het platte dak en een ‘tweede verdieping ipv een zolder met puntdak’. Ondanks dat er veel moest gebeuren was de keuze snel gemaakt. Ons eerste koophuis was een feit.
Hoewel er altijd iets te doen en te wensen overblijft (waarschijnlijk herkenbaar voor alle huizenbezitters) hebben wij nooit spijt gehad van deze beslissing. Het huis, de buurt, de buren, niets viel tegen. Er kwam nog een kindje bij en hoe handig is het dan om winkels, kinderopvang, openbaar vervoer en verschillende basisscholen, op korte loopafstand te hebben. Wij zijn allebei in Amsterdam blijven werken, wat zowel met de auto als met het OV heel makkelijk te doen is.
Niet lang na onze verhuizing naar Purmerend besloot oma ons te achtervolgen. Zij wist een (huur)woning in dezelfde straat te bemachtigen. Opa en oma van de andere kant wilden niet achterblijven en volgden haar voorbeeld, waardoor onze kinderen uiteindelijk in de gezegende positie waren om 2 oma’s en opa op slechts enkele meters afstand te hebben wonen. Uiteraard zegt dit ook iets over de aantrekkingskracht en gezelligheid van de buurt.

Onze kinderen zijn inmiddels 12 en bijna 15. Naast opa en oma’s hebben zij hun vriendjes en vriendinnetjes van de basisschool altijd in de buurt gehad. Toen zij klein waren was het fijn het zwembad (ook voor zwemles), de houten speeltuin en de kinderboerderij op loopafstand te hebben. Later bleven zij met vriendjes en vriendinnetjes na school achter op het schoolplein om vervolgens daar, in een van de vele speeltuintjes in de buurt, bij elkaar thuis of in de zgn pannakooi te gaan spelen. Inmiddels zitten zij beiden op het VO, beiden op een andere school, maar beiden in tien minuten fietsen te bereiken.

Helaas loopt het leven soms niet zoals je het had gepland of verwacht. Ons huwelijk liep stuk en met dubbele gevoelens moeten wij ons huis, waar wij bijna 15 jaar lief en leed hebben gedeeld en onze kinderen hebben zien opgroeien, verkopen. Onze plannen ter verdere verbetering van de woning en ons woongenot hebben wij niet allemaal meer kunnen uitvoeren, maar desalniettemin is het huis onherkenbaar veranderd en aangepast door de jaren heen.
Wij sluiten een hoofdstuk af, zoals gezegd met gemengde gevoelens. Nu kunnen we niet anders dan hopen dat de volgende bewoners hier net zoveel mooie momenten zullen kennen als wij hebben gedaan.
Als ‘import Amsterdammers’ willen wij, ook na de scheiding, Purmerend niet verlaten. Vanzelfsprekend vanwege de kinderen en hun sociale leven hier, maar ook vanwege het onze. ‘Het Stadje’ en de gezellige Koemarkt zijn vanaf de Purmer Noord goed bereikbaar, of je nu de auto of de fiets pakt. Een Taxi terug is ook nog betaalbaar;-). Als jonge ouders hebben wij hier een geheel nieuwe, maar onmisbare vriendenkring opgebouwd, o.a. via school en dicht bijzijnde sportclubs van de kinderen.
Dit huis heeft ons rust gebracht, in tegenstelling tot het altijd roerige Amsterdam, maar in dit huis hebben we ook veel feestjes gevierd, In de zomer lekker buiten in de tuin en ‘s winters binnen en sinds enige tijd in de serre. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar zelfs schaatsen voor de deur hebben wij meegemaakt. Zekerder dan betrouwbaar ijs, is echter de familie Zwaan die jaarlijks terugkeert en het water voor onze deur overneemt.
Mocht het winterse weer uitblijven, verzekerd ben je van jonge eendjes voor de deur in april/mei. Een verdwaalde kikker of egel in de achtertuin is ook geen uitzondering. En dat op een plek waar je je auto nog ‘gewoon’ voor de deur kwijt kunt.

Mariska Beentjes

Kom in contact met Mariska Beentjes

€ 365.000,- k.k.

Heb je vragen of wil je een afspraak plannen?

Koperslagerstraat 26,
1445 CB , Purmerend

Bekijk dit huis in 360 graden

De plek!

Nog meer informatie!

Kies je media
  • Plattegronden
  • Glossy Magazine

Wat is er in de buurt?

Buurten Purmerend

Is dit jouw huis?

Laat aan iedereen weten dat je huis te koop staat!

Door je huis te delen op social media weten nog meer mensen dat het huis te koop staat. Zo vergroten we samen de verkoopkansen.

Misschien is dit interessant voor je?

Flevostraat 211 Purmerend 375.000,- k.k.
Ds. Martin Luther Kingweg 63 Purmerend 400.000,- k.k.
Stekeldijk 101 Purmerend 285.000,- k.k.
Van Balenstraat 18 Purmerend 400.000,- k.k.
Burgemeester D. Kooimanweg 153 Purmerend 275.000,- k.k.
Lekstraat 73 Purmerend 300.000,- k.k.
Merwedestraat 23 Purmerend 300.000,- k.k.
Kweldergras 34 Purmerend 345.000,- k.k.
Binnendijk 68 Purmerend 400.000,- k.k.
Van IJsendijkstraat 6 Purmerend 275.000,- k.k.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?