Terug naar overzicht

Kwadijk 79

1471 CD , Kwadijk

  • 700.000,- k.k.
  • 162 m²
  • 5 kamers

Kenmerken

Status
Verkocht
Vraagprijs
700.000,- k.k.
Woonoppervlakte
162 m2
Perceeloppervlakte
386 m2
Externe bergruimte
0 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
0 m2
Overige inpandige ruimte
0 m2
Inhoud
549 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Over dit huis

Zoete broodjes bakken… We nemen je mee naar terug in de tijd naar het mooie dorp Kwadijk..... De geur van zoete broodjes, stevig volkoren brood en overheerlijke koekjes vulde het dorp. In bakkerij d‘ oude oven op Kwadijk 79 werd hard gewerkt en de inwoners van Kwadijk en dorpen hier omheen konden genieten van de versgebakken lekkernijen. De bakkerij is er inmiddels niet meer maar het naambordje op de gevel van dit huis met historie herinnert nog altijd aan de geschiedenis van toen Anno 2021 halen Kwadijkers hun brood, maar ook hun andere dagelijkse boodschappen, op de fiets bij een van de bakkers en grote supermarkten in het naastgelegen Purmerend. In het huis is dan ook niets meer van de bakkerij terug te vinden behoudens het bordje aan de gevel. Het huis is namelijk met oog voor de oude details compleet gerenoveerd en vernieuwbouwd in 2001. Ook de fundering is vernieuwd compleet met nieuwe heipalen. Het jaar daarna is het linker gedeelte nieuw aangebouwd waardoor er een comfortabel huis is gerealiseerd van ruim 160 m2 met energielabel A en 16 zonnepanelen. Lekker genieten van je eerste kopje koffie van de dag wordt toch net iets leuker in de luxe woonkeuken die uitkijkt over de achtertuin en de daar achter liggende weilanden. Dit is waarschijnlijk sowieso je favoriete plek in het huis. Is het een zonnige zomerse dag? Dan zoek je een plekje op het vlonder achter in de tuin en begin je de dag heerlijk ontspannen met het tellen van de weidevogels of geniet je van de grazende schapen of koeien. Landelijk wonen dus maar dan wel op korte afstand van het centrum van Purmerend. Een ideale combinatie. Is dat nu juist waar jij naar op zoek bent? Dan moet je zeker even kijken naar de opsomming hieronder. Daarin hebben we alle specificaties van het huis handig voor je op een rijtje gezet. En bekijk daarna ook zeker de woningvideo even die Mariska hier heeft opgenomen. * Super ruime vrijstaande woning (162 m2) * Fantastisch uitzicht * Heerlijke woonkeuken * Sfeervolle woonkamer met Eiken parketvloer in visgraat, wanden gestuukt, balken plafond en openslaande tuindeuren. * 4 ruime slaapkamers *.Parkeren op eigen erf * Landelijk wonen maar wel op korte afstand van Purmerend * Goede isolatie en energielabel A

Kwadijk 79 maar in een ver verleden de Dorpsstraat 123. Er was in vroeger dagen een bakkerij gevestigd, d’ Oude Oven, die in 1900 bewoond werd door een zekere Willem Wortel. In 1947 werd de bakkerij in het plaatselijke dorpscafé verkocht en werd nadien permanent een woonhuis.
Het is niet meer precies te achterhalen wanneer het oude gedeelte van het huis is gebouwd. De datum op de gevel is daarom een vermoeden.
Beide delen van het huidige huis zijn sinds 2002 grondig verbouwd en gebouwd en er is een fijn, ruim en gerieflijk woonhuis ontstaan. Op de daken pronken de makelaars die het oude wapen van de voormalige gemeente Kwadijk laten zien ( het origineel is in het bezit van de vereniging Oud-Quadijck).
Wij hebben dit huis, naast veel werk, met veel plezier en liefde bewoond en vooral ook genoten van het uitzicht aan de achterzijde van de woning. Dat uitzicht is vrijwel zeker blijvend omdat het een Natura2000 gebied is.
Wij wensen de volgende bewoners eenzelfde woongenot toe!

Richard Herlé-Ruys

Kom in contact met Richard Herlé-Ruys

€ 700.000,- k.k.

Heb je vragen of wil je een afspraak plannen?

Kwadijk 79,
1471 CD , Kwadijk

De plek!

Nog meer informatie!

Kies je media
  • Plattegronden
  • Glossy Magazine

Wat is er in de buurt?

Buurten Kwadijk

Is dit jouw huis?

Laat aan iedereen weten dat je huis te koop staat!

Door je huis te delen op social media weten nog meer mensen dat het huis te koop staat. Zo vergroten we samen de verkoopkansen.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?