Terug naar overzicht

Tarwestraat 9

1446 CA , Purmerend

  • 475.000,- k.k.
  • 130 m²
  • 4 kamers

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
475.000,- k.k.
Woonoppervlakte
130 m2
Perceeloppervlakte
191 m2
Externe bergruimte
16 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
9 m2
Overige inpandige ruimte
0 m2
Inhoud
414 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Over dit huis

Ruim in je jasje! Welkom op Tarwestraat 9 in Purmerend, waar je letterlijk en figuurlijk de ruimte hebt. Wordt het tijd om van je krappe appartement over te stappen naar een huis met meer ruimte en mogelijkheden? Dan ben je hier op je plek. Het huis heeft naast een grote, zonnige tuin ook een heerlijk terras en een gave uitbouw met lichtstraat. En als je van klussen houdt, dan is de grote schuur achter in de tuin helemaal perfect. Levendige omgeving! Je woont hier in de gezellige wijk Purmer Noord. Alles wat je nodig hebt is dichtbij. Winkelcentrum het Gildeplein is op een paar fietsminuten. Hier kun je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen en meer. Voor de kleintjes zijn er verschillende basisscholen, zoals de Toermalijn en de Vlieger. Purmerend zelf is een levendige stad met een gezellig centrum, leuke restaurants en volop groen. Perfect voor jonge gezinnen. Slimme indeling! Loop je mee door het huis? Op het dak liggen maar liefst 11 zonnepanelen. De zon is dus jouw stroomleverancier. De begane grond is uitgebouwd en dankzij de lichtstraat is de woonkamer heerlijk licht. De massief eiken vloer en gestuukte wanden geven een warme, moderne uitstraling. De keuken is van massief hout, nu in een kersenkleur, maar makkelijk over te schilderen. Aan apparatuur noemen we je een oven, kookplaat en vaatwasser. Op de eerste verdieping vind je twee ruime slaapkamers en een nette badkamer met douchehoek, toilet en wastafel. Mocht jij toch graag die derde slaapkamer op deze verdieping willen? Dat is geen probleem aan de achterzijde kan je namelijk gemakkelijk 2 kamers realiseren De zolderverdieping heeft een dakkapel en een grote slaapkamer, die ook eenvoudig op te splitsen is in twee aparte kamers. Zo heb je altijd genoeg ruimte voor iedereen. En de kers op de taart? De achtertuin! Ondanks de riante uitbouw heb je hier nog ruimte genoeg en niet alleen om lekker te luieren in je lounche bank maar ook om je creativiteit kwijt te kunnen in de riante berging aan de achterzijde! Mocht je nog meer bergruimte nodig hebben geen probleem! Ook aan de voorzijde vinden we namelijk nog een ruime berging. Deze is van binnenuit te bereiken en staat momenteel de wasmachine en droger in. Nog even alle hoogtepunten op een rijtje; - Parkeren op eigen erf - Gave uitbouw, met lichtstraat - Veel woonoppervlakte - Energielabel A - Hele ruime en vooral zonnige tuin - Riant terras waar jij helemaal de laatste zonnestralen kan meepakken. - Grote schuur achterin de tuin, flinke berging aan de voorzijde - Ankerloze spouwmuren Maak snel een afspraak! Ruim in je jasje wonen? Dat kan op Tarwestraat 9! Dit huis heeft alles wat jij naar zoekt: een lichte woning met een prachtige uitbouw, een zonnig balkon en een grote tuin! Maak snel een afspraak voor een bezichtiging en bekijk de woningvideo voor een eerste indruk. Wacht niet te lang, want dit huis is zo weg!

De bijzondere tot stand komst van de Tarwestraat (Haver- en Vlasstraat) na een voorbeeld van een kasko project in de Gors.

Door de woningnood die in 1977 ook al bestond heeft een groep mensen besloten om een 2e stichting Kasko op te richten, wij noemden het Kasko 2.
Hiervoor werd een bestuur opgericht die de belangen voor kopers zou behartigen met de belangrijke taak bij de gemeente Purmerend grond te krijgen voor het realiseren van het project.
De gemeente stond open voor het idee en verleende hun medewerking en werd aan ons een plek aangewezen in de Purmer Noord deelplan C11, deze plek zou plaats bieden aan 163 koopwoningen.

Via flyers in Purmerend en gedeelten van Amsterdam werden mensen warm gemaakt om lid te worden van Kasko 2 om eventueel een kans te maken op een betaalbare koopwoning.
Op de top hadden we op een gegeven moment ongeveer 300 gegadigden, maar door een besluit van de gemeente om veel later te gaan bouwen omdat de bouwgrond niet op tijd klaar zou zijn raakten we meer dan de helft van de leden kwijt.
6 weken later kregen we weer een bericht van de gemeente dat we binnen 6 maanden moesten starten met de bouw. De rentestand voor een hypotheek werkte in die tijd ook niet mee, die was 13%.

Dus maar weer flyeren voor leden, wat gelukkig goed lukte.

Actie was geboden, we moesten naarstig op zoek naar een architect
Reus en Leeuwenkamp uit Alkmaar waren net voor zichzelf begonnen en wilden de klus aannemen op basis van „no cure no pay” .
We vonden DHV advies bureau bereid het project te begeleiden.
Smit’s bouwbedrijf heeft de woningen gebouwd.
En zo werd het project alsnog opgestart en konden we planning voor de bouw en verkoop gemaakt worden.

Voor de toewijzing van de woningen was een punten systeem bedacht voor de keuze van een woning.
Het plan bestond uit premie A en B woningen voor deze categorie wordt er naar het inkomen gekeken. De premie B woningen staan op een duurder kavel dan de premie A woningen, in totaal zijn er 143 woningen op een A kavel gebouwd, 16 premie B woningen op een B kavel en 4 A woningen op een B kavel.

Door zelfwerkzaamheid konden mensen punten verdienen, dat kon onder meer door het bijwonen van vergaderingen, flyeren en het uitvoeren van administratieve taken. De lijst bepaalde de volgorde van toewijzing van een woning.
Het kon niet anders zijn dat het bestuur de meeste punten haalde, maar dat is nooit een punt van discussie geweest.

Uiteindelijk verkochten we 130 woningen, 33 woningen zijn gekocht door WBV Passtoors.

Hierna op weg naar de eerste paal die op 19 december 1981 om 2 uur in de middag is geslagen door Anton Kox van DHV die ontzettend veel werk heeft verzet voor onze vereniging.

Dit gebeuren van opstarten en afronden is het vele werk die door selfmade ontwikkelaars tot stand is gebracht door kwalitatieve woningen met ankerloze spouwmuren -voor die tijd een unicum- was blijft altijd in onze gedachten maar was vooral een waardevolle ervaring.

Wij zullen ons huis echt gaan missen, maar het is tijd voor iets anders.

Mariska Beentjes

Kom in contact met Mariska Beentjes

€ 475.000,- k.k.

Heb je vragen of wil je een afspraak plannen?

Tarwestraat 9,
1446 CA , Purmerend

Nog meer informatie!

Kies je media
  • Plattegronden
  • Glossy Magazine

Wat is er in de buurt?

Buurten Purmerend

Is dit jouw huis?

Laat aan iedereen weten dat je huis te koop staat!

Door je huis te delen op social media weten nog meer mensen dat het huis te koop staat. Zo vergroten we samen de verkoopkansen.

Misschien is dit interessant voor je?

Mira 12 Purmerend 375.000,- k.k.
Piramidepad 26 Purmerend 425.000,- k.k.
Pottenbakkerstraat 41 Purmerend 400.000,- k.k.
Bazuinstraat 28 Purmerend 400.000,- k.k.
Veilinghof 33 Purmerend 445.000,- k.k.
Kraailookstraat 18 Purmerend 475.000,- k.k.
P.A. Kramerhof 6 Purmerend 500.000,- k.k.
Plantsoenstraat 27 Purmerend 485.000,- k.k.
Boeierstraat 259 Purmerend 215.000,- k.k.
Stekeldijk 97 Purmerend 285.000,- k.k.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?