Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

BeemsterDe gemeente Beemster is met ruim 8.500 en ruim 7.200 hectare grond een heel bijzondere plaats. In 1612 is het toenmalige meer de Beemster drooggelegd, waardoor er een droogmakerij ontstond. Mede door het toegepaste verkavelingspatroon (volgens de Gulden Snede van Da Vinci) van een raster van vierkanten heeft de Beemster het werelderfgoedpredikaat gekregen.

De gemeente bestaat uit verschillende kernen: het centrumdorp Middenbeemster en de woonkernen Noordbeemster, Westbeemster en Zuidoostbeemster en is centraal gelegen tussen Amsterdam, Purmerend, Hoorn en Alkmaar. Dankzij de vruchtbare kleigrond heeft de Beemster zich in het verleden ontwikkeld als een agrarisch gebied. Kenmerkend voor de Beemster zijn dan ook de opvallende stolpboerderijen. Ook vind je op diverse plekken statige buitenplaatsen die in de gouden eeuw gebouwd werden door rijke VOC kooplieden.

Recreatie
Behalve dat de er graag gewandeld en gefietst wordt door de Beemster is er ook een 9 holes golbaan aan de Volgerweg en een Healthcenter in het Fort aan de Nekkerweg.

Middenbeemster
Dankzij het plein en de kerk (de eerste protestantse Beemsterse kerk) groeide Middenbeemster snel uit tot het centrum van de Beemster. Nog altijd heeft het centrumdorp de meeste inwoners. Er zijn diverse restaurants, een kleinschalig winkelcentrum met een grote Deen Supermarkt en iedere vrijdag is er markt. Ook is er kinderopvang en een basisschool (De Blauwe Morgenster). Er vertrekken diverse bussen vanuit Middenbeemster richting Amsterdam, Alkmaar en De Rijp (lijn 129, 416 en 306). Noordbeemster
Noordbeemster is het kleinste dorp van de vier dorpen. Dit dorp is ontstaan als een lint van huizen en boerderijen. Nog altijd is het dorp niet veel meer dan dit. De basisschool is helaas recentelijk gesloten.

Westbeemster
Dit is van oudsher een katholieke enclave. Behalve de lintbebouwing is er ook in de jaren ’60 op kleinschalige wijze nieuwbouw gepleegd. De kern van dit dorp bestaat uit het kerkplein met daaraan de Katholieke kerk en tegenover het café De Kerkhaen. Westbeemster heeft ook een eigen voetbalvereniging (WBSV).Vlakbij gelegen staat nog een klooster dat tegenwoordig bewoond wordt door kunstenaars en ook heeft Westbeemster een katholieke basisschool de Lourdesschool.

Zuidoostbeemster
In Zuidoostbeemster werd oorspronkelijk tuinbouw bedreven, omdat het zo gunstig lag ten opzichte van Purmerend en Amsterdam. Er werden veelal augurken en bonen geteeld. De bedrijvigheid hier zorgde voor meer woningbouw in Zuidoostbeemster.
Aan het einde van de 19e eeuw verrezen er aan de Purmerenderweg een aantal rentenierswoningen van boeren die hun bedrijf hadden overgedaan aan een zoon en van hun oude dag genoten. Ze waren gehecht aan de veemarkt en wilde daarom zo dicht mogelijk bij Purmerend blijven wonen.
Ook in de jaren na 1900 was de voornaamste groei aan woningbouw in de Beemster in deze hoek te vinden. In 1930 stond al meer dan een kwart van de woningen in de polder in Zuidoostbeemster!
Deels waren dit nieuwe tuinderswoningen, maar er verschenen ook gewone rijtjeshuizen voor "burgers", gebouwd door particuliere beleggers.
In de jaren '50, '60 en '70 werd er maar mondjesmaat gebouwd. Pas in de jaren '90 werd er voor het eerst weer onderzocht of er nog nieuwbouw mogelijk was. Uiteindelijk is de eerste paal pas in 2012 geslagen van de nieuwbouw. Vooruitlopend op deze nieuwbouwplannen is er in 2009 een nieuwe basisschool gebouwd (De Boomgaard) als onderdeel van een mulitfunctioneel gebouw. In dit gebouw zitten onder andere een peuterspeelzaal, een gymlokaal en gymnastiekvereniging Hercules. Gezien Purmerend zo in de buurt is, zijn er in dit dorp geen winkels te vinden.


Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/G4jZZ8sISQ Thanks to @wdj99 @saskia710620...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/XQXvKz6BfH Thanks to @Vrolijksels...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >