Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Verhuizen van Amsterdam naar Purmerend

9 oktober 2019


Wanneer je woont in Amsterdam en een huis wilt gaan kopen in Purmerend, dan ben je niet de enige. Wanneer je de makelaars mag geloven komen zo ongeveer alle kopers uit Amsterdam. Maar niets is minder waar. Wanneer we kijken naar de verhuisbewegingen vanaf 2015 naar Purmerend, dan is slechts 16% van alle verhuisbewegingen naar een koophuis vanuit Amsterdam afkomstig.
 
Het grootste gedeelte van de kopers verhuist gewoon binnen Purmerend, dit is maar liefst 57%. Op een goede derde plaats komt trouwens Zaandam, maar dit is direct nog maar 3% van alle huizenkopers.Jij behoort tot de 16% huizenkopers die van Amsterdam naar Purmerend verhuist, waar moet je aan denken?


Om te beginnen moet je je natuurlijk bedenken dat Purmerend geen Amsterdam is, dat is natuurlijk een open deur. Met zo’n 80.000 inwoners is Purmerend natuurlijk maar piepklein vergeleken met grote broer Amsterdam. De meeste inwoners van Purmerend zijn erg op Amsterdam gericht. Niet voor niets wordt Purmerend een forenzenstad genoemd.
 

Reizen van en naar Amsterdam

We starten dan ook met het reizen van en naar Amsterdam.
Wanneer je blijft werken in of vlakbij Amsterdam, dan is Purmerend zeker interessant om te gaan wonen.
Veel inwoners van Purmerend werken in die regio en reizen dagelijks van en naar Amsterdam.
Je kunt kiezen voor het openbaar vervoer. Er zijn in Purmerend drie treinstations: Overwhere, Purmerend en Weidevenne. De treinen brengen je naar Sloterdijk, Centraal Station, Schiphol en natuurlijk naar de rest van Nederland.
Wanneer je met de bus gaat is er helemaal een ruim aanbod. Er zijn speciale bizzliner van EBS die dagelijks meerdere keren naar bijvoorbeeld de Zuidas rijden. Maar ook de streekbussen gaan vanuit elke wijk richting Amsterdam. Bedenk je dan wel waar je nieuwe huis in de wijk staat. Het kan soms zomaar al een kwartier duren voordat je Purmerend uit bent met de bus, dat gaat je dus behoorlijk wat reistijd extra kosten.
 
Ook is het handig om te weten dat een heel aantal bussen eindstation Amsterdam Noord hebben, met de komst van de Noord-Zuidlijn.
De A7 is de belangrijkste snelweg richting Amsterdam. Door de komst van de extra Coentunnel en spitstroken, rijdt het verkeer beter door, maar het zal in de komende jaren alleen maar drukker worden richting Amsterdam.
 

Horeca en winkels, ze zijn er volop!

Maar niet zoveel als in Amsterdam…
In Amsterdam kun je het natuurlijk zo gek niet bedenken of het is er. Of je nu Koreaans wil barbecueën of gewoon naar een koffiehuis wil, alles is er. Gelukkig heeft Purmerend ook een zeer levendig centrum.
 
Zo heeft het belangrijkste winkelcentrum het “Eggert Winkelcentrum” recent een mooie facelift gekregen, waardoor er nauwelijks meer leegstand is en een mooi gevarieerd winkelaanbod. De meeste grote winkelketens zijn in Purmerend te vinden en er zijn ook in de straten rondom het winkelcentrum volop winkels te vinden.
De Koemarkt, de plek waar vroeger nog koeien werden verhandeld heeft in 2010 een make-over gekregen en is nu het centrum van alle horeca en restaurants in Purmerend. Het plein is helemaal autovrij geworden en in de zomer zijn er volop terrassen waar je kunt genieten van het zonnetje en een lekkere gin-tonic.
 

Woonwijken

Er zijn 7 verschillende woonwijken in Purmerend. Of je nu voor een ouder en karakterstiek huis gaat of liever nieuwbouw wilt gaan kopen, Purmerend heeft het allemaal. Purmerend is volop in ontwikkeling en behalve in de nieuwbouwwijk Weidevenne vinden er op verschillende andere plekken herontwikkelingen plaats. Zo kun je ook diverse andere wijken in een nieuw huis wonen, als je dat wilt.
Meer over de verschillende wijken van Purmerend vind je hier.
 

Levensfase

Ben je starter op de huizenmarkt, doorstromer of wordt je oude huis je te groot en wil je liever kleiner wonen in een appartement. Ook dat is allemaal mogelijk in Purmerend.
In de wat oudere wijken dichtbij het centrum zijn kleinere huizen uit de jaren ’60 te vinden die veelal wat betaalbaarder zijn. Maar ook zijn er grote vrijstaande huizen te vinden.
In de wijk Purmer-Zuid aan de andere kant van de Verzetslaan is bijvoorbeeld een wijk te vinden met grotendeels vrijstaande en 2/1 kapwoningen. Veel van de kopers die uit Amsterdam verhuizen richting Purmerend, verhuizen omdat ze graag een eengezinswoning willen kopen met tuin. En dan vind je al snel veel meer woon vierkante meters voor minder geld dan in Amsterdam.

Onze tip: verdiep je, voordat je enthousiast een bod doet op een in jouw ogen goedkoop huis, eerst op de lokale huizenmarkt van Purmerend. In verhouding tot Purmerend lijken de huizen natuurlijk erg goedkoop en dat zijn ze natuurlijk ook in vergelijking tot Amsterdam. Maar de markt is natuurlijk ook anders. Door je eerst in de markt te verdiepen, voorkom je dat je straks te veel betaalt voor je nieuwe huis in Purmerend.
 

Stadsverwarming

Voor veel Amsterdammers een onbekend fenomeen: de nieuwere wijken van Purmerend hebben allemaal stadsverwarming. Dit betekent dat die wijken niet zijn aangesloten op het gas netwerk, maar de verwarming en het warme water door middel van stadsverwarming wordt geregeld. De volgende wijken zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk van Purmerend: Gors-Noord, Purmer-Noord, Purmer-Zuid en Weidevenne.
Purmerend is hard bezig steeds meer wijken aan te sluiten op dit netwerk, dus wanneer je nu een gasaansluiting bij je nieuwe huis hebt, betekent zeker niet dat dit voor altijd het geval is. 
 

Erfpacht ook zo spannend als in Amsterdam?

Wanneer je verhuist vanuit Amsterdam naar Purmerend en je ziet dat het huis waar je interesse in hebt op erfpacht is gelegen, dan begrijp ik dat je direct begint te twijfelen. Verhuis je eindelijk uit Amsterdam, krijg je weer te maken met erfpacht! Maar gelukkig is erfpacht in Purmerend heel anders dan erfpacht in Amsterdam. In veel gevallen is de canon die betaalt moet worden zelfs eeuwigdurend afgekocht. In dit geval betekent dat dus niet voor 100 jaar, maar voor altijd. Het blijft altijd verstandig hier goed onderzoek naar te doen en na te vragen aan de verkopend makelaar hoe het precies zit, maar de hoge kosten zoals in Amsterdam zijn er niet in Purmernd. Wil je meer weten, lees dan dit blog dat ik hierover schreef.
 
Je ziet het verhuizen van Amsterdam naar Purmerend is niet zo’n grote stap als het misschien lijkt. Door de gunstige ligging van Purmerend, de goede bereikbaarheid en de vele voorzieningen ga je in Purmerend in een fijne stad wonen en mis je Amsterdam te veel, dan spring je gewoon in de bus en ben je in no-time gewoon weer in Mokum!


Meer weten over het kopen van een huis?

Ben jij op dit moment op zoek naar een huis en wil je hier meer over weten? Regelmatig schrijven we nieuwe artikelen waarin we je meer vertellen over het kopen en verkopen van een huis. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en goed voorbereid de woningmarkt opgaan? Meld je dan hieronder aan en we delen regelmatig het laatste nieuws met je.

Aanmelden

* verplicht
 
Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/FBTSSciyeO Thanks to @jpaternotte @wdj99...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/3Lukmf60lG Thanks to @tuttel @PeterCdeWaal @groot_waterland #ajax...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >