Terug naar overzicht
Auteur: Laura Herlé-Ruys Datum: 28 juli 2023

Je droomhuis binnen handbereik, ontdek het verbouwingsdepot

Ben jij op zoek naar dé oplossing om jouw droomhuis te realiseren zonder financiële zorgen? Het antwoord is hier: het verbouwingsdepot! Bekijk de video en kees verder. Zo ontdek je hoe dit slimme financiële instrument jouw verbouwingsplannen moeiteloos mogelijk maakt.

Verbouwingsdepot, bekijk de video

Verbouwingsdepot: Wat is het en hoe werkt het?

Het verbouwingsdepot is jouw geheime wapen om je droomhuis te verwezenlijken. Maar wat is het precies? Het is een financieel hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt bij het kopen van een huis dat nog wat liefde nodig heeft. Dit depot stelt je in staat om renovaties en verbeteringen aan je nieuwe huis te financieren, zonder dat je een aparte lening moet afsluiten. Dat klinkt toch als muziek in de oren?
De aankoop van je huis en de verbouwing worden dus samen uit dezelfde pot gefinancierd.

Verbouwingsdepot: Geen Financiële Kopzorgen

Tijdens de verbouwing hoef je dus  geen extra leningen af te sluiten. Het werkt simpel.

Tijdens de verbouwing dien je simpelweg de facturen in bij de hypotheekverstrekker .

Zij  betalen deze rekeningen rechtstreeks uit het verbouwingsdepot.
Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt gebruikt uit het depot. Bye bye, financiële kopzorgen!

Verbouwingsdepot: Eén Betaling, Eén Rentepercentage

Het verbouwingsdepot maakt jouw leven niet alleen makkelijker, het maakt het ook overzichtelijker.

Door de kosten van de aankoop en de renovaties in één hypotheek te bundelen, heb je slechts één betaling en één rentepercentage voor zowel de aankoop als de verbeteringen. Dat maakt het beheer van jouw financiën een fluitje van een cent en geeft je overzicht.

Verbouwingsdepot: Zo werkt het

Stel je voor: Je hebt je droomhuis gevonden, maar er moet nog wat verbouwd worden. Denk aan een uitbouw, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer.
Met een verbouwingsdepot leen je het bedrag van de verbouwing en hoef je dus geen geld voor te schieten of zelf rekeningen te betalen.
Jouw droomhuis komt zo binnen handbereik, zonder dat je jarenlang hoeft te sparen.

Maarr het is natuurlijk niet zo dat je bij de bank ongelimiteerd extra geld kunt vragen.

Voor een benodigde verbouwing stel je een duidelijk verbouwingsplan op waarin je aangeeft wat je gaat verbouwen en hoeveel geld dit kost.

De hypotheekverstrekker wil natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid en wil weten of de hypotheek die ze verstrekken wel overeen komt met de waarde van het huis.
Bij een hypotheek waar je een ook een verbouwing mee financiert zal daarom ook om een taxatie gevraagd worden.
Er worden hierbij 2 waardes getaxeerd. Een taxatiewaarde voor verbouwing, dus zoals jij het huis hebt gekocht en een taxatiewaarde na verbouwing, dus wat het huis waard is als je de geplande verbouwing hebt uitgevoerd.

De waarde na verbouwing is belangrijk voor de hypotheek met verbouwingsdepot.
Bedenk je wel het volgende: de taxateur zal kijken wat de waarde van het huis is na verbouwing. De waardevermeerdering zal alleen lang niet altijd het gehele bedrag zijn dat jij nodig hebt. Dit zal in veel gevallen betekenen dat je een gedeelte van de verbouwing toch met eigen spaargeld zal moeten gaan betalen. Hoeveel? Dat hangt af van de waardevermeerding van jouw verbouwing.

Verbouwingsdepot: Advies op Maat – Gratis Consult

Ben je nieuwsgierig naar hoe een verbouwingsdepot jouw woondromen kan verwezenlijken? Onze hypotheekadviseur Edwin staan voor je klaar! Hij helpt je graag verder met een  persoonlijk advies op maat.
In een gratis consult legt hij je alles uit en helpt hij je op weg naar jouw ideale huis. Geen gedoe, gewoon duidelijk en praktisch advies! Hier kun je een gratis consult aanvragen.

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Download het gratis e-book

Geen verrassingen als jij een huis koopt!

Ontdek alles over het kopen van een huis. Stap voor stap nemen we je mee door het aankoopproces in het e-book “Een huis kopen, zo doe je dat”

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?