Terug naar overzicht
Auteur: Nikki Kooij Datum: 10 januari 2022

Zo creëer je sfeer in je interieur

Je huis heeft lekker veel ruimte, een fijne zonnige tuin, eigenlijk gewoon alles waar je naar op zoek was en toch mist er iets; sfeer. Je huis zou wat meer moeten voelen als thuis, maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je dat de verzameling zorgvuldig uitgezochte meubels samen zorgen voor wat gezelligheid?
Wij geven je onze beste tips waarmee je meteen aan de slag kunt en waarmee je van jouw huis een sfeervol geheel kunt maken.

A touch of personality:

Je woont niet in een tijdschrift, jouw huis is een weergave van jou en je gezin. En dus mag er best gezien worden wie er woont en wat voor jullie belangrijke momenten of zaken zijn.
Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Zo zou je op een mooie plek in huis kunnen kiezen voor een fotowand. Tegenwoordig zijn er allerlei leuke mogelijkheden waarbij je van de foto’s ook nog eens heel stijlvol verzameling kunt maken. Vierkant of rechthoek? Welnee; er zijn nu ook ronde of zeshoekige varianten die je ook nog eens allemaal kunt voorzien van dezelfde kleurtoon zodat het een mooi geheel wordt.

hr makelaars, zo creëer je meer sfeer in je interieur

En je mooie verzameling of de souvenirtjes die je mee hebt genomen van je vakantie? Ook daar kun je een mooi sfeervol hoekje mee inrichten. En dat kan super stijlvol. Zet het bijvoorbeeld bij elkaar onder glazen stolpen of hang wat planken of kistjes aan de muur waarin je de mooiste vondsten laat zien.

hr makelaars, zo creëer je meer sfeer in je interieur

Een kloddertje roze hier…

Speel je op veilig of durf je een beetje uit te pakken. In de meeste huizen is wit de standaard kleur en hoewel er niets mis is met wit, brengt het weinig sfeer in huis. Durf jij te experimenteren met kleuren? 
Voordat je aan de slag gaat, is het wel handig hier een plan voor te maken. Pinterest kan je op weg helpen. Bekijk interieurs die jou aanspreken en kijk welke kleuren daar worden gebruikt. Laat de kleur of de kleurtoon op verschillende plekken terugkomen waardoor je huis ook voelt als een geheel. Zo kun je een mooie kleur op de wand aanvullen met kussentjes in een kleur die hier goed bij past of die net even een toon sterker zijn.
Houd het rustig, begin met een wand en kijk wat dit doet voor je interieur. Wil je vervolgens nog een kleur toevoegen? Kies dan een genuanceerde of lichte aardetint. Pas dan ook de wanddecoratie aan op de muurkleur, dit mag natuurlijk wel contrasteren maar het is wel mooi als het in hetzelfde kleurenschema past.
Vind je het eng om een kleur op de muur te schilderen? Download dan de Flexa colourapp op je telefoon. Daarmee kun je heel eenvoudig virtueel een wand een nieuwe kleur geven en kun je precies zien hoe het er straks uit zal zien..

hr makelaars, zo creëer je meer sfeer in je interieur

Back to the future…

Een eyecatcher in je interieur geeft je ruimte uitstraling. Een tof vintage item kan ervoor zorgen dat de ruimte extra karakter krijgt. Het oude houten kastje van oma of een tafel van de kringloop kunnen in jouw strakke interieur blikvangers zijn. En dan is het natuurlijk helemaal leuk als het meubels zijn met een verhaal.
Je hoeft het trouwens niet alleen te zoeken in meubelstukken, ook de ruimte zelf kun je met weinig moeite wat extra uitstraling geven. Wat denk je bijvoorbeeld van mooie plinten en sierlijsten? En schijn bedriegt soms maar who cares; piepschuim sierlijsten zien er net zo mooi uit als de echte oude originele en kosten een fractie.

hr makelaars, zo creëer je meer sfeer in je interieur

Black and white…

Licht en donker, hard en zacht, oud en nieuw, ook contrasten zorgen voor sfeer. Kijk dus even kritisch naar je huidige interieur. Kun je hier elementen aan toevoegen waardoor er contrast en dus speelsheid ontstaat?
Door een mooi balans te vinden tussen deze elementen, wordt jouw huis een thuis.
‘Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor!’

De wet van drie…

Woonaccessoires, voor een prikkie kun je ze op allerlei plekken kopen maar voor je het weet, slibt je huis dicht en heb je een overvloed aan kandelaars, schilderijtjes en kussentjes. Less is more is hier dus het devies. Wees dus niet bang om zo af en toe wat decoratiestukken weg te halen. Stop ze tijdelijk in de gangkast of geef ze weg. Jouw buurt heeft vast een weggeefhoek en ook de kringloopwinkel is heel blij met jouw vondsten.
Behoud de accessoires die daadwerkelijk iets toevoegen, een mooie grote vaas op de eettafel, een paar kussentjes die mooi afsteken tegen je bank en bij elkaar passen en op de vensterbank een paar mooie accessoires. 
Houd daarbij in je achterhoofd dat een verzameling van 3 accessoires vaak het mooiste staat, ga dus voor 3 kandelaars, of 3 vaasjes die je bij elkaar plaatst.

hr makelaars, zo creëer je meer sfeer in je interieur
Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Leer het van de pro

Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen?

Download ons gratis e-book “Een huis kopen, zo doe je dat” waarin we je als leren over het vinden van een huis, het bieden en wat er komt kijken bij het kopen.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?