Wonen in Edam-Volendam

Overweeg jij om te gaan wonen in Edam-Volendam? Dan is het handig om te weten wat deze gemeente allemaal te bieden heeft. 
We vertellen je meer over al die zaken die Edam-Volendam zo leuk maken. Van basisschool en verenigingen tot de geschiedenis van dit dorp en de winkels die je hier kunt vinden, we sommen het allemaal voor je op zodat jij straks precies weet waar je op kunt rekenen als je komt wonen in Edam-Volendam.

Wonen in Edam-Volendam, dit moet je weten

Edam Volendam is een samentrekking van verschillende gemeenten. Allereerst zijn er natuurlijk Edam en Volendam, maar sinds 2016 is daar de voormalige gemeente Zeevang aan toegevoegd.

De voormalige gemeente Zeevang bestaat uit Oosthuizen, Beets, Hobrede, Kwadijk,  Middelie, Warder, Schardam en Etersheim.

Inmiddels bestaat de gehele gemeente uit ruim 36.000 mensen, waarvan ongeveer 22.000  in Volendam, ongeveer 7.000 in Edam en Oosthuizen ongeveer 3.300.

Met ruim 8.000 hectare grond is het qua oppervlakte best een grote gemeente.

Door het verschil in dorpen is het handiger om de dorpen per stuk te bespreken. Voor iedere gemeente binnen Edam Volendam hebben we dan ook een eigen pagina met informatie over de specifieke gemeente.

Wonen in Edam-Volendam, dit zijn de dorpen en steden

Nu je wat meer weten over deze gemeente, wil je misschien ook meer zien van de verschillende doren en steden die bij deze gemeente horen. Van iedere plaats hebben we een handige overzicht gemaakt. Waar wil jij meer van weten?

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?