Terug naar overzicht
Auteur: Team Datum: 13 februari 2018

Huis kopen? 5 gouden tips

Wil jij graag een huis kopen? Dan herken je dit vast. Maandenlang heb je Funda afgestruind. Nu is het zover; je hebt je droomhuis gevonden.

Na de bezichtiging ben je helemaal overtuigd: Dit is jouw droomhuis!

Maar wat nu? Een huis kopen is meer dan alleen maar een bod doen.

Wil jij weten hoe je het zo goed mogelijk aan moet pakken? Wij geven je 5 tips waarmee een huis kopen een stuk makkelijker wordt.

Huis kopen tip 1: Money, money, moneyā€¦

Weet je wat je kunt besteden? Zorg dat je dit vooraf weet. Ga eerst naar een hypotheekadviseur. In de huidige markt is snel handelen nodig.

Het is dus fijn dat je op voorhand weet wat mogelijk is. Staar je hierbij niet blind op een hypotheekadvies van een half jaar geleden.

Ook bij hypotheken verandert continu van alles.

Wil je meer weten over de hypotheek? klik dan op deze link: 

Huis kopen tip 2: Sherlockā€¦

Het andere uiterste van snel handelen is impulsief handelen. Ook al moet je soms snel beslissingen nemen, neem wel goed de tijd om alles goed te onderzoeken.

  • Kijk verder dan alleen de mooie badkamer of de gunstige zonligging van de tuin. Onderzoek vooraf verschillende zaken; Kijk bijvoorbeeld goed naar het bestemmingsplan, doe een bodemonderzoek en koop je een appartement? Kijk dan ook naar de Vereniging van Eigenaren. Zijn ze actief en wat zijn hun kosten?
  • Wat is de reĆ«le waarde van het huis en loopt je mogelijke bod daar een beetje mee in de pas?

Huis kopen tip 3: Tijd voor actie!

Ga je een bod doen? Bedenk dan ook wat de voorwaarden zijn waaronder je je bod wilt doen.  Op welke termijn wil je het huis bijvoorbeeld de overdracht plaats laten vinden en wat zijn de ontbindende voorwaarden? Denk hier goed over na voordat je de telefoon pakt en enthousiast met de verkopende makelaar gaat bellen.

Dit zal namelijk een van de eerste vragen zijn die hij je gaat stellen.

huis kopen tip 4: Er zijn nog 10 wachtenden voor u

Hmmmmā€¦ jij bent helemaal overtuigd en tot over je oren verliefd op het huis maar al snel is duidelijk dat je niet de enige bent die dit huis wel ziet zitten. Wat nu? Misschien dan maar een flink stuk boven de vraagprijs bieden? Bedenk goed dat de keuze van een verkoper niet alleen afhangt van je bod.

Soms zijn juist de voorwaarden waaronder je het bod doet doorslaggevend.

Laat je dus niet opjutten en kijk niet alleen naar de prijs waar je het huis voor wil gaan kopen.

Huis kopen tip 5: Champagne momentjeā€¦

Je bod is geaccepteerd, de champagne kan open. Toch? Wanneer heb je nu eigenlijk daadwerkelijk het huis gekocht? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt.

Het antwoord is eenvoudig; zodra de koopakte door zowel de kopers als de verkopers is getekend mag je je de eigenaar van het huis noemen.

Je hebt als koper vanaf dat moment nog wel 3 dagen bedenktijd dus mocht je toch nog twijfelen, dan is dat het moment om dit uit te spreken. Let wel op: als de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

En de beste tip…

Wil je nog meer weten over het kopen van een huis en alle stappen die hierbij komen kijken? 

Lijkt het je leuk om samen met een van onze makelaars om tafel te zitten en je zoekwensen in kaart te brengen, het kooptraject helemaal door te nemen en samen een plak van aanpak te maken?

Wij maken graag wat tijd vrij in onze agenda om je stap voor stap te bij te praten over alles wat er bij het kopen van een huis komt kijken.

We bekijken samen je zoekwensen, we nemen het hele kooptraject met je door en we bespreken samen een handig plan van aanpak.

Zo weet jij straks precies hoe je het kopen van een huis aan moet pakken.
Lijkt dit je interessant?  Klik dan hier en we maken snel een afspraak voor een gratis servicegesprek.

Delen: Wil je vaker blogs van ons ontvangen?

Huis bezichtigen als een pro!

Gratis Bezichtigings checklist

Download in een paar klikken gratis de bezichtigings-checklist op maat

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Contact
HR Makelaars Purmerend 0299 - 20 08 08
  • HR Makelaars Amsterdam 020 - 229 94 74
  • HR Makelaars Zaandam 075 - 207 92 05
  • Elke week een handige woontip ontvangen?