Vraagt u zich af of het op dit moment veilig is een bezichtiging te doen in verband met het Coronavirus? Wij vertellen u graag op welke wijze wij op dit moment met het virus omgaan en hoe wij dit zo veilig voor u en onze medewerkers doen. Ook vertellen we u graag meer over de mogelijkheden om het huis via videobellen te bezichtigen. Hier lees je meer.
funda NVM MVA NWWI 0299 - 20 08 08, op werkdagen bereikbaar tot 17.30 uur   •   info@HRmakelaars.nl   •     WhatsApp ons! 06 - 19 10 12 86 0299 - 20 08 08 Contact Klantenintranet »
Volg ons op:

Huis kopen? 5 gouden tips


Maandenlang heb je Funda afgestruind en nu is het zover; je hebt je droomhuis gevonden. Na de bezichtiging ben je helemaal overtuigd: Dit is jouw droomhuis!

Maar wat nu? Een huis kopen is meer dan alleen maar een bod doen. Wil jij weten hoe je het zo goed mogelijk aan moet pakken? Wij geven je 5 tips waarmee een huis kopen een stuk makkelijker wordt.

 Tip 1: Money, money, money…


Weet je wat je kunt besteden? Zorg dat je dit vooraf weet. Ga eerst naar een hypotheekadviseur. In de huidige markt is snel handelen nodig. Het is dus fijn dat je op voorhand weet wat mogelijk is. Staar je hierbij niet blind op een hypotheekadvies van een half jaar geleden. Ook bij hypotheken verandert continu van alles.

  

Tip 2: Sherlock…


Het andere uiterste van snel handelen is impulsief handelen. Ook al moet je soms snel beslissingen nemen, neem wel goed de tijd om alles goed te onderzoeken.

  • Kijk verder dan alleen de mooie badkamer of de gunstige zonligging van de tuin. Onderzoek vooraf verschillende zaken; Kijk bijvoorbeeld goed naar het bestemmingsplan, doe een bodemonderzoek en koop je een appartement? Kijk dan ook naar de Vereniging van Eigenaren. Zijn ze actief en wat zijn hun kosten?

  • Wat is de reële waarde van het huis en loopt je mogelijke bod daar een beetje mee in de pas?

 Tip 3: Tijd voor actie!


Ga je een bod doen? Bedenk dan ook wat de voorwaarden zijn waaronder je je bod wilt doen.  Op welke termijn wil je het huis bijvoorbeeld de overdracht plaats laten vinden en wat zijn de ontbindende voorwaarden? Denk hier goed over na voordat je de telefoon pakt en enthousiast met de verkopende makelaar gaat bellen. Dit zal namelijk een van de eerste vragen zijn die hij je gaat stellen.

 

Tip 4: Er zijn nog 10 wachtenden voor u


Hmmmm… jij bent helemaal overtuigd en tot over je oren verliefd op het huis maar al snel is duidelijk dat je niet de enige bent die dit huis wel ziet zitten. Wat nu? Misschien dan maar een flink stuk boven de vraagprijs bieden? Bedenk goed dat de keuze van een verkoper niet alleen afhangt van je bod. Soms zijn juist de voorwaarden waaronder je het bod doet doorslaggevend. Laat je dus niet opjutten en kijk niet alleen naar de prijs waar je het huis voor wil gaan kopen.

 

Tip 5: Champagne momentje…


Je bod is geaccepteerd, de champagne kan open. Toch? Wanneer heb je nu eigenlijk daadwerkelijk het huis gekocht? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord is eenvoudig; zodra de koopakte door zowel de kopers als de verkopers is getekend mag je je de eigenaar van het huis noemen. Je hebt als koper vanaf dat moment nog wel 3 dagen bedenktijd dus mocht je toch nog twijfelen, dan is dat het moment om dit uit te spreken. Let wel op: als de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

Wil je nog meer weten over het kopen van een huis en alle stappen die hierbij komen kijken? Lijkt het je leuk om samen met een van onze makelaars om tafel te zitten en je zoekwensen in kaart te brengen, het kooptraject helemaal door te nemen en samen een plak van aanpak te maken?

Wij maken graag wat tijd vrij in onze agenda om je vrijblijvend te informeren over het kopen van een huis zodat je precies weet hoe je dit aan moet pakken.

Lijkt dit je interessant?  Klik dan op de knop hieronder en we maken snel een afspraak.


Bekijk alle makelaars >

Kies je makelaar

Richard Herlé
T 06 - 22 669 047
E Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
T 06 - 33 990 100
E Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
T 06-41149576
E michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes
T
E info@hrmakelaars.nl

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
E info@HRmakelaars.nl

HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Neem contact op


HR Makelaars Purmerend
Sydneystraat 4, 1448 NC Purmerend
T 0299 - 20 08 08
HR Makelaars Amsterdam
Kraanspoor 50, 1033 SE Amsterdam
T 020 - 22 99 474
E info@HRmakelaars.nl
Ga naar de contactpagina >

Onze nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geslacht:  

Recente Tweets


HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/3Lukmf60lG Thanks to @tuttel @PeterCdeWaal @groot_waterland #ajax...

HR Makelaars @hrmakelaars
The latest The HR Makelaars Daily! https://t.co/gF08LyETfT Thanks to @VerHuurVeilig @vastgoednieuws #businessmodel #digitaltransformation...

Bekijk al onze Tweets >

Onze makelaars


Richard Herlé
06 - 22 669 047
Richard@HRmakelaars.nl
Laura Herlé-Ruys
06 - 33 990 100
Laura@HRmakelaars.nl
Michael Snoey Kiewit
06-41149576
michael@HRmakelaars.nl
Mariska Beentjes

info@hrmakelaars.nl
Bekijk alle makelaars >